Η Hyundai αποκάλυψε πως το νέο Sonata θα πωλείται παγκοσμίως με δύο κινητήρες. Τον 1.600άρη T-GDI κινητήρα βενζίνης απόδοσης 180 ίππων με 264 Nm ροπής, αλλά και με τον 2,5-λίτρων GDI απόδοσης 190 ίππων με 245 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο όσο και με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Στην αγορά της Νοτίου Κορέας, το Sonata προσφέρεται και με τον τετρακύλινδρο 2,0-λιτρο κινητήρα απόδοσης 158 ίππων αλλά και με τον υβριδικό 2,0-λιτρο απόδοσης 144 ίππων.

Διάβασε επίσης

Το νέο Sonata χρησιμοποιεί τη νέα πλατφόρμα τρίτης γενιάς της Hyundai

Το εσωτερικό έχει γίνει πιο premium, με την εταιρία να τοποθετεί καλύτερης ποιότητας υλικά, κρυφό φωτισμό, χρωμιομένα διακοσμητικά, ενώ για πρώτη φορά, η Hyundai προσφέρει τη δυνατότητα ο οδηγός να ανοίγει το αυτοκίνητο του μέσω μιας ειδικής εφαρμογής στο smartphone του, επωφελούμενη την τεχνολογία NFC, που μετατρέπει το κινητό του τηλέφωνο σε ψηφιακό κλειδί.

Υπάρχει 12,3″ ψηφιακός πίνακας οργάνων, 10,3″ οθόνη αφής του συστήματος και επικοινωνίας, επαγωγική φόρτιση smartphone και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία.

Το νέο Sonata εξοπλίζεται με τα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού: Forward Collision-Avoidance, Safety Exit Assist, Blind-Spot View Monitor, Lane Follow Assist, Surround View Monitor, Reverse Parking Collision-Avoidance Assist και Remote Smart Parking Assist.