Η Porsche θα παρουσιάσει την Taycan τον Σεπτέμβριο, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο γι’αυτή, αυτό της ηλεκτροκίνησης. Η γερμανική εταιρία δεν έχει κρύψει τις προθέσεις της να ηλεκτρίσει όλη τη γκάμα της εκτός από την 911 και έτσι ο CEO της, Oliver Blume, σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές των υβριδικών εκδόσεων των 718 Cayman και Boxster, οι οποίες θα προσφέρονται και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητες.

Τόνισε πως οι επόμενες γενιές των Cayman και Boxster θα προσφέρονται και με plug-in υβριδικούς ή υβριδικούς κινητήρες, αλλά και αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες. Όπως είπε οι υβριδικές Cayman και Boxster θα συνεχίζουν να βασίζονται στην τωρινή MLB πλατφόρμα, με τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις να χρησιμοποιούν την PPE πλατφόρμα και να έχουν αυτονομία 300 χλμ.

Όπως είπε ο Blume, η Porsche για 2-3 χρόνια θα πουλά ταυτόχρονα τόσο τις υβριδικές, όσο και τις αμιγώς ηλεκτροκίνητες 718 Cayman και Boxster προκειμένου να δει πως θα κινηθεί, εάν δηλαδή θα πρέπει να αναβαθμίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης ώστε αυτοί να πληρούν τα πρότυπα εκπομπών του Euro 7, ή αν θα τους καταργήσει τελείως και θα στραφεί αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνητη. Με απλά λόγια, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις πωλήσεις των μοντέλων.

Στόχος της Porsche είναι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών και των υβριδικών της μοντέλων να αντιπροσωπεύουν το 17,7% το 2022, το 50% το 2025, ενώ το 2027 επιθυμεί το 100% των πωλήσεών της να γίνονται από ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ηλεκτρική 911 να περιμένουμε μέσα στα επόμενα 10-15 χρόνια.