Η Renault μαζί με το ανανεωμένο Alaskan παρουσίασε τόσο τα ανανεωμένα Master και Trafic, όσο και το Kangoo Z.E. Concept, με το τελευταίο να μας δείχνει το πως θα μοιάζει το νέο Kangoo, που θα κυκλοφορήσει το 2020 και θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την Kangoo Z.E.

Η γαλλική εταιρία δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες του πρωτότυπου, λέγοντας μονάχα πως το νέο Kangoo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό της στο Maubeuge, στη Βόρεια Γαλλία, εκεί που σχεδιάζει να επενδύσει 450 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας.

Τα ανανεωμένα Master και Trafic φέρουν τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα των επαγγελματικών οχημάτων της Renault, με LED φωτιστικά σώματα, νέα γρίλια και νέους προφυλακτήρες. Στο εσωτερικό τους συναντάμε την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας R-Link Evolution και Media Nav Evolution.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας, το Master εξοπλίζεται με τα Rear View Assist, Side Wind Assist, βοηθό παρκαρίσματος, Blind Spot Warning, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, με το Traffic να έχει αισθητήρες παρκαρίσματος μπροστά και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας και το σύστημα Trailer Swing Assist.

Το Master παίρνει κίνηση από τον 2,3-λίτρων dCi κινητήρα απόδοσης 180 ίππων με 400 Nm που πληροί τα πρότυπα Euro6d-Temp. Η κατανάλωσή του έχει μειωθεί κατά 1 λίτρο/100 χλμ και συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο μηχανικό, είτε με ένα 6-τάχυτο ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, την Master Z.E που διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 76 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 33 kWh, που του χαρίζει αυτονομία 120 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Το Trafic φορά τον Euro6d-Temp 2,0-λιτρο dCi κινητήρα απόδοσης από 120 έως 170 ίππων και για πρώτη φορά, εκτός από χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέρεται και με διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.