Η HYVIA σχηματίστηκε τον Ιούνιο του 2021 και είναι μια κοινοπραξία που ανήκει εξίσου στη Renault και την Plug Power, έναν παγκόσμιο ηγέτη στις λύσεις υδρογόνου και κυψελών καυσίμου.

Το όνομα προέρχεται από το υδρογόνο (HY) και τον δρόμο (VIA), με την εταιρία να έχει έδρα τη Γαλλία, ώστε να εξυπηρετεί τις ευρωπαϊκές αγορές με ένα πλήρες και μοναδικό οικοσύστημα, που θα περιλαμβάνει ελαφριά επαγγελματικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου, σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου, προμήθεια υδρογόνου, υπηρεσίες χρηματοδότησης και συντήρησης στόλων.

Σήμερα, η HYVIA παρουσίασε το πρώτο υδρογονοκίνητο επαγγελματικό της, το Master Van H2-TECH. Πρόκειται για ένα μεγάλο βαν για τη μεταφορά εμπορευμάτων και συσκευασιών, με όγκο φορτίου τα 12 κ.μ. και αυτονομία έως 500 χλμ.

Το Master Van H2-TECH θα είναι διαθέσιμο το 2022, με το βαν να παράγεται στο Batilly, ο ηλεκτροκινητήρας στο Cleon, η ενσωμάτωση του ηλεκτροκινητήρα και των κυψελών υδρογόνου στο Gretz-Armainvilliers, με την τελική συναρμολόγηση να γίνεται στο Flins, ενώ οι δεξαμενές του υδρογόνου θα προμηθεύονται από την Faurecia.

Στόχος του Master Van H2-TECH είναι να καλύψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, των στόλων και των τοπικών κοινοτήτων. Είναι εξοπλισμένο με κυψέλη καυσίμου 30 kW, μια μπαταρία 33 kWh, με τις δεξαμενές υδρογόνου να έχουν χωρητικότητα 6 κιλά (4 δεξαμενές του 1,5 κιλού).

Μετά το Master Van H2-TECH, θα ακολουθήσουν τα Master Chassis Cab H2-TECH, με όγκο φορτίου τα 19 κ.μ. και αυτονομία έως 250 χλμ., και το Master Citybus H2-TECH, ένα αστικό minibus, που θα μπορεί να μεταφέρει 15 επιβάτες, με αυτονομία 300 χλμ.