Τα Tesla Model S και Model X γίνονται δυνατότερα με μεγαλύτερη αυτονομία

Σχετικά άρθρα

Η Tesla ανακοίνωσε πως τα Model S και Model X που κατασκευάζονται από αυτήν την εβδομάδα, γίνονται δυνατότερα με μεγαλύτερη αυτονομία. Αιτία είναι οι νέοι κινητήρες που φορούν, που διαθέτουν τεχνολογία παρόμοια με τους κινητήρες του Model 3.

Έτσι το Tesla Model S Long Range πλέον προσφέρει 56 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας, φτάνοντας τα 595 χλμ ανά φόρτιση. Αντίστοιχα, το Model X Long Range προσφέρει αυτονομία 523 χλμ, 48 περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το Model S Performance έχει αυτονομία 555 χλμ (από 507), ενώ το Model X Performance 507 χλμ (από 465).

Η βασική έκδοση του Model S κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4 δευτερόλεπτα, η Long Range σε 3,7 δευτερόλεπτα (βελτίωση κατά 0,4 δευτ.), με το Model X να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 4,6 δευτερόλεπτα ενώ το Model X Long Range σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Οι νέοι κινητήρες έχουν αποδοτικότητα μεγαλύτερη του 97%, έναντι 93% των τρεχόντων AC επαγωγικών κινητήρων. Οι κινητήρες χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία με τους ηλεκτροκινητήρες που συναντάμε στο Model 3, είναι δηλαδή μόνιμοι μαγνητικοί ηλεκτροκινητήρες και έχουν την κωδική ονομασία Raven. Να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι κινητήρες τοποθετούνται μόνο στον μπροστά άξονα, μιας και στον πίσω εξακολουθούμε να συναντάμε τους AC επαγωγικούς κινητήρες.

Πλέον όλες οι εκδόσεις των Model S και Model X μπορούν να φορτίσουν και μέσω του 200 kW V3 Supercharger, που προσφέρει 50% ταχύτερη φόρτιση, ενώ μπορούν να εξοπλιστούν και με αυτόματη ενεργή αερανάρτηση.

Τέλος επιστρέφουν τα Model S Standard Range και Model X Standard Range, με το πρώτο να προσφέρει αυτονομία 459 χλμ και να κοστίζει 78.000 δολάρια στις ΗΠΑ, 10.000 δολάρια λιγότερα από το Model S Long Range. Το Model X Standard Range έχει αυτονομία 402 χλμ και ξεκινά από τις 83.000 δολάρια, 10.000 δολάρια λιγότερα από το Tesla Model X Long Range. Η Tesla μάλιστα προσφέρει στους τωρινούς κατόχους Model S και Model X την δυνατότητα δωρεάν αναβάθμισης του μοντέλου τους σε Ludicrous, κόστους 20.000 δολαρίων, αρκεί να αγοράσουν ένα Model S ή Model X σε Performance έκδοση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...