Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 του 2016 συνεχίζει να βρίσκεται σχεδόν σε κάθε αγώνα, καθώς είναι σχολιαστής για τη γερμανική (RTL) και τη βρετανική (Sky Sports F1) τηλεόραση. Εκτός αυτού, όμως, διατηρεί και ένα κανάλι στο YouTube για τα προσωπικά του vlogs.

Για τον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν αλλά και της Βαρκελώνης, η Liberty Media απαγόρευσε στο Nico Rosberg την είσοδο στα paddocks, τιμωρώντας για αυτό που έκανε στο Grand Prix της Κίνας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με Ολλανδικές πηγές ο 33-χρονος Γερμανός πρώην οδηγός της Mercedes έδωσε το προσωπικό του πάσο, που ως παγκόσμιος πρωταθλητής έχει πρόσβαση παντού, στον προσωπικό του videographer, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Αυτό έγινε αντιληπτό από του ιθύνοντες της πίστας στη Shanghai και οι διοργανωτές της Formula 1 έβγαλαν τον φίλο του Rosberg από την πίστα, και στη συνέχεια απαγόρευσαν στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή την πρόσβαση στο Baku και στο GP της Βαρκελώνης, που είναι σε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Rosberg θα επιστρέψει στο Μονακό, ενώ η F1 σχολίασε ότι ο Γερμανός δεν σκόπευε να εμφανιστεί στους δύο αυτούς αγώνες.