Δες πώς η Porsche ανακατασκεύασε την πρώτη 917

Σχετικά άρθρα

Η 917 θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά αυτοκίνητα του 20ου αιώνα, μιας και έχει καταφέρει να κερδίσει δεκάδες πρωταθλήματα, ανάμεσά τους το Le Mans, το Can Am αλλά και το World Sportscar. Φέτος η Porsche γιορτάζει τα 50στά γενέθλια του θρυλικού αγωνιστικού της, και για το λόγο αυτό παρουσίασε τον περασμένο Μάρτιο το 917 Concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει την σύγχρονη εκδοχή του αγωνιστικού-θρύλου.

Εκτός αυτού, όμως, η γερμανική εταιρία ανακατασκεύασε το πρώτο αγωνιστικό που κατασκευάστηκε, το 917-001, και στο παραπάνω video μας δείχνει τη διαδικασία που ακολούθησε. Η πρώτη 917 ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου 1969, λίγο πριν κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης στις 12 Μαρτίου του ίδιου έτους. Ήταν βαμμένη άσπρη με πράσινες λεπτομέρειες, για να βαφτεί έπειτα πορτοκαλί και λευκό για την έκθεση της Φρανκφούρτη τον Σεπτέμβριο του 1969.

Η απόφαση για την ανακατασκευή της πρώτης 917 πάρθηκε από το Μουσείο της Porsche το 2017 και η διαδικασία ξεκίνησε επίσημα τον Ιανουάριο του 2018, όταν η Porsche εξέτασε για πρώτη φορά την κατάσταση του αυτοκινήτου, ενώ η αποσυναρμολόγηση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Σύμφωνα με την Porsche, το αυτοκίνητο φορά ακόμα τον αυθεντικό κινητήρα, το αλουμινένιο πλαίσιο, την οροφή, τα πλαίσια των παραθύρων και τις πόρτες.

Ωστόσο, λόγω των προηγούμενων μετατροπών σε short-tail έκδοση, η Porsche κατασκεύασε αρκετά νέα μέρη του αμαξώματος και ένα νέο πίσω πλαίσιο. Αυτό επιτεύχθηκε με 3D σάρωση του πλαισίου, προκειμένου τα reverse engineer κομμάτια να ταιριάξουν τέλεια στο αυτοκίνητο. Αυτά τα μέρη του σώματος είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα, ενώ τέλος η 917 πατάει σε νέους τροχούς μαγνησίου, όπως και το πρωτότυπο.

Το Porsche 917 Concept θα βρίσκεται στο μουσείο της Porsche στη Στουτγάρδη και έχει σχεδιαστεί από μια μικρή ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών. Η Porsche ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να το περάσει στη παραγωγή και για την ώρα η γερμανική εταιρία δεν μας αποκαλύπτει άλλες τεχνικές λεπτομέρειες του πρωτότυπου. Φορά το νούμερο 23, το ίδιο νούμερο που φορούσε και η 917 που κέρδισε το Le Mans.

Η έκθεση στο μουσείο της Porsche θα ξεκινήσει στις 14 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Μαζί με το πρωτότυπο, θα υπάρχουν ακόμη 10 ανακατασκευασμένα 917, συνολικής ιπποδύναμης 7.795 ίππων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...