Μπορεί η Ferrari να έχει χάσει κατά κράτος από τη Mercedes στους τέσσερις πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχει ρίξει ήδη λευκή πετσέτα. Έτσι, μετά τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις που παρουσίασε η ιταλική ομάδα στον αγώνα του Μπακού, σήμερα ο τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, έκανε γνωστό ότι στο Ισπανικό Grand Prix, η SF90 θα φοράει ένα νέο, αναβαθμισμένο power unit.

Παραδοσιακά οι κατασκευαστές των power units (Ferrari, Honda, Mercedes, Renault) περιμένουν μέχρι τον αγώνα του Καναδά (έβδομο φετινό) ώστε να παρουσιάσουν τις αναβαθμίσεις τους, καθώς αυτός έχει μεγάλες ευθείες, είναι ιδιαίτερα απαιτητικός στην PU και θεωρείται “αγώνας-δυναμόμετρο”.

Παρόλα αυτά, η Ferrari στην προσπάθειά της να γίνει περισσότερο ανταγωνιστική θα φέρει το αναβαθμισμένο power unit στον αγώνα της πίστας της Βαρκελώνης. Εκτός αυτού, η ιταλική εταιρία θα χρησιμοποιεί και ένα νέο λιπαντικό από τη Shell, με τον Binotto να δηλώνει:

Θα έχουμε νέα μονάδα ισχύος [στην Ισπανία] και θα τη φέρουμε πριν το προκαθορισμένο, καθώς σκοπεύαμε να την εισάγουμε στον Καναδά. Η Shell, σε συνεργασία με την ομάδα μας, έχει αναπτύξει ένα νέο λιπαντικό που θα έρθει κι αυτό μαζί με τη νέα μονάδα ισχύος, που θα φέρει αυξημένη απόδοση σε αυτήν. Παραδοσιακά, είναι ένας αγώνας στον όποιον οι περισσότερες ομάδες φέρνουν αναβαθμίσεις, για αυτό και μπορούμε να περιμένουμε από τους ανταγωνιστές μας να είναι καλύτεροι. Είμαστε πίσω στο πρωτάθλημα και πρέπει να τους φτάσουμε, και -όπως ξέρουμε- η εξέλιξη που θα έχουμε θα είναι κλειδί φέτος. Έχοντας φέρει νέα αεροδυναμικά μέρη στο Μπακού, θα έχουμε κι άλλες αναβαθμίσεις σε αυτόν τον τομέα στη Βαρκελώνη.