Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η κινέζικη BAIC θέλει να εξαγοράσει το 5% των μετοχών της Daimler, μητρικής εταιρίας της Mercedes-Benz.

H BAIC φέρεται να έχει ενημερώσει την Daimler, νωρίτερα μέσα στο έτος, για την πρόθεσή της να αγοράσει μερίδιο 4-5%. Η BAIC μάλιστα έχει ήδη προσεγγίσει τις αρχές στο Πεκίνο, προκειμένου να ενισχύσουν την επενδυτική της κίνηση. Σύμφωνα με άλλες πηγές, η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη ξεκινήσει την αγορά μετοχών της Daimler από την ελεύθερη αγορά.

Για την ώρα δεν έχει γίνει σαφές εάν ο κινεζικός όμιλος είναι σε θέση να καταβάλλει τα περίπου 3 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την εξαγορά του 5% της Daimler. BAIC και Daimler δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Να σημειωθεί πως το 2018, ο Κινέζος Li Shufu, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Geely, έγινε ο μεγαλομέτοχος της Daimler, εξαγοράζοντας το 9,69% των μετοχών της. Επίσης η Geely έχει εξαγοράσει το 50% της Smart. Η Daimler έχει μακρά συνεργασία με την BAIC, έχοντας δημιουργήσει και την κοινοπραξία Beijing Benz Automotive.