Επίσημο: Στην Geely το 50% της Smart. Θα τα κατασκευάζει αποκλειστικά στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Αυτό που κυκλοφόρησε ως φήμη πριν από δύο ημέρες έγινε σήμερα επίσημο, με την Daimler να ανακοινώνει πως δημιουργεί μια νέα κοινοπραξία με την Geely. Σε αυτή οι δύο εταιρίες θα κατέχουν ποσοστό 50% η κάθε μία, με την Geely να κατασκευάζει αποκλειστικά στη Κίνα τα Smart, τα οποία και θα συνεχίσουν να πωλούνται παγκοσμίως.

Η κοινοπραξία εκτός από την παραγωγή, θα αναλάβει επίσης την διαχείριση, την ιδιοκτησία αλλά και την διάθεση των μοντέλων της Smart. Η συνεργασία θα ξεκινήσει από το 2022 και όλα τα νέα μοντέλα της Smart θα εφοδιάζονται παγκοσμίως αποκλειστικά με ηλεκτροκινητήρες.

Έως το 2022, η παραγωγή των τωρινών μοντέλων της Smart θα εξακολουθήσει να γίνεται στα εργοστάσια Hambach στη Γαλλία (Smart EQ fortwo) και Novo Mesto στη Σλοβενία (Smart EQ forfour).

Η Smart θα αποκτήσει και ένα μοντέλο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της B κατηγορίας, με τις δύο εταιρίες να συμφωνούν πως τον σχεδιασμό των μελλοντικών μοντέλων της Smart θα τον αναλάβει η Mercedes-Benz, ενώ τα μηχανικά μέρη θα είναι ευθύνη της Geely.

Το διοικητικό συμβούλιο της κοινοπραξίας αποτελείται από 6 στελέχη με ίση εκπροσώπηση και από τις δύο εταιρίες. Έτσι για λογαριασμό της Daimler συναντάμε τους Hubertus Troska, Britta Seeger και Markus Schafer, ενώ για λογαριασμό της Geely συναντάμε τον πρόεδρο τη Li Shufu, αλλά και τους An Conghui και Daniel Donghui Li.

Η Daimler θα επενδύσει 500 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της στο Hambach προκειμένου αυτό να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να κατασκευάζει ένα συμπαγές EQ ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...