Λίγες εβδομάδες μετά τα αποκαλυπτήρια της στην έκθεση της Shanghai, η πρώτη ηλεκτρική Aston Martin έκανε το περασμένο Σάββατο το δημόσιο ντεμπούτο της σε εκδήλωση επίδειξης πριν τον αγώνα της Formula E, που έγινε στους δρόμους του Μονακό. Πίσω από το τιμόνι της Rapide E κάθισε ο επίσημος οδηγός της βρετανικής εταιρίας και τρεις φορές νικητής του Le Mans, Darren Turner.

Να θυμίσω το ηλεκτρικό sedan διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα 800 volt, το πρώτο του είδους του, που έχει μια μπαταρία 65 kWh, η οποία του χαρίζει αυτονομία άνω των 320 χλμ. σε κύκλο WLTP και είναι τοποθετημένη στο ίδιο σημείο όπου βρίσκεται ο κινητήρας V12 6.0 λίτρων, το κιβώτιο ταχυτήτων και το ρεζερβουάρ καυσίμου στην “απλή” Rapide.

Η ηλεκτρική Aston Martin είναι συμβατή με τον τυπικό ταχυφορτιστή των 50kW, όπου φορτίζει τις μπαταρίες με ρυθμό 300 χλμ ανά ώρα (185 μιλίων ανά ώρα). Θα είναι, όμως, συμβατή και με ταχυφορτιστές 800V, με δυνατότητα φόρτισης 100kW ή περισσότερα. Με τους τελευταίους, ο ρυθμός φόρτισης αυξάνεται στα 500 χλμ ανά ώρα (310 μίλια ανά ώρα).