Ο κύριος σκοπός της αστυνομίας και της τροχαίας είναι η πρόληψη και έπειτα η τιμωρία των παραβατών. Και οι αρχές της Τουρκίας βρήκαν έναν πολύ έξυπνο τρόπο ώστε οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τα όρια ταχύτητας.

Έτσι, από το να βρίσκονται παντού, σκέφτηκαν ότι η όψη ενός περιπολικού από μακριά αναγκάζει τους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα. Γι’αυτό και τοποθέτησαν ψεύτικα περιπολικά φτιαγμένα από χαρτόνι σε φυσικές διαστάσεις σε επιλεγμένα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Για να γίνουν πιο ρεαλιστικά, στην οροφή των ομοιωμάτων έχει τοποθετηθεί ένα μικρό ηλιακό πάνελ που τροφοδοτεί με ενέργεια τους φάρους των ψεύτικων περιπολικών, οι οποίοι αναβοσβήνουν όπως στα κανονικά αυτοκίνητα της αστυνομία. Με αυτόν τον τρόπο πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει κανονικό μπλόκο της Αστυνομίας, καθώς από μακριά μοιάζει πολύ με το πραγματικό περιπολικό.

Αρχικά, η ιδέα φαίνεται να είναι αποτελεσματική, αλλά αν τα ψεύτικα περιπολικά δεν αλλάζουν συχνά θέση τότε είναι δεδομένο ότι όσοι χρησιμοποιούν τους συγκεκριμένους δρόμους συχνά, θα ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν.

Πάντως, η συγκεκριμένη λύση φαίνεται να έχει βρει υποστηρικτές και από άλλες χώρες, καθώς η Αστυνομία στο Nottinghamshire στην Αγγλία σκέφτεται να υιοθετήσει κάτι παρόμοιο.