Η Pagani ολοκλήρωσε επίσημα την παραγωγή της Zonda το 2017, αλλά παρόλα αυτά από τότε έχουμε δει μερικές ειδικές one-off εκδόσεις του μοντέλου, όπως η MD Zonda, η Zonda 760 by Mileson, η Zonda Fantasma Evo, η Zonda Riviera κλπ. Και εκεί που ετοιμάζεσαι να αποκαλέσεις τον Horacio Pagani απατεώνα και ψεύτη (λέμε τώρα) πρέπει να μάθεις μια σημαντική λεπτομέρεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Horacio είπε ότι δεν έχει σχέδια να σταματήσει την κατασκευή ειδικών εκδόσεων της Zonda, αλλά αυτό θα γίνει πάνω σε υπάρχοντα αυτοκίνητα. Και εξηγώ. Έστω ότι έχεις στο γκαράζ σου μια “απλή” Zonda (όσο μπορούν να χαρακτηριστούν “απλές” οι εκδόσεις της), το ιταλικό εργοστάσιο μπορεί να στην μετατρέψει -με την καταβολή του ανάλογου ποσού- ώστε να υπάρχει μια και μοναδική στον κόσμο και σύμφωνα με τα δικά σου γούστα.

Κάτι παρόμοιο φαίνεται να ισχύει και για την Huayra, με τον Horacio να δηλώνει ότι οι πελάτες τους θέλουν ένα αυτοκίνητο για να εκφράσουν το προσωπικό τους γούστο, και ήδη υπάρχουν one-offs όπως η Huayra Lampo και η δίχρωμη Huayra Americano, ενώ μέσα στον Μάιο θα παραδοθεί μια ακόμα νέα.