Τον περσινό Σεπτέμβριο, η Porsche παρουσίασε τη νέα 935, με την οποία τιμά την 935/78, ένα από τα σημαντικότερα αγωνιστικά στην ιστορία της γερμανικής εταιρίας, η οποία το 1978 έτρεξε στο Le Mans και απέκτησε το προσωνύμιο Moby Dick.

Η νέα 935 βασίζεται στην 911 GT2 RS, και θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή 77 αυτοκινήτων, με την τιμή του καθενός να ορίζεται στα €701.948 χωρίς τους φόρους της κάθε χώρας. Με τις παραδόσεις να ξεκινούν από τον Ιούνιο του 2019, η γερμανική εταιρία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα επτά διαφορετικά θρυλικά liveries, αντίστοιχα με αυτά που είχαν τα αγωνιστικά της την δεκαετία του ’70.

Υπάρχουν δύο διαφορετικά κόκκινα: το Salzburg με λευκές ρίγες και το Momo Racing με κίτρινες ρίγες. Το πρώτο αναφέρεται στα χρώματα της ομάδας της 917 που κέρδισε το 24ωρο του Le Mans το 1970 και το δεύτερο φέρνει στο μυαλό την 935 που είχε οδηγούσε ο Giampiero Moretti.

Ακολούθως, υπάρχουν δύο διαφορετικά μαύρα: το John Player Special με τις χρυσές λεπτομέρειες δεν χρειάζεται εξηγήσεις, και το Interscope. Αυτό φέρει πορτοκαλί ένθετα και τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο αυτοκίνητο των Garretson/Redman που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα στη Daytona το 1981.

Η διάσημη ομάδα Kremer Racing φορούσε το λευκό-μπλε livery της Sachs, καθώς και το εξαιρετικό πράσινο Vaillant. Τέλος, ένα από τα πιο αξιόλογα και διαχρονικά liveries είναι αυτό της Gulf. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε και το Martini Racing livery, με το οποίο παρουσιάστηκε το αγωνιστικό.

1Gulf livery

2Momo livery

3Sachs livery

4Vaillant livery

5Salzburg livery

6Interscope livery

7John Player Special livery

8Martini Racing livery