Το 2019, η Bentley κλείνει τον έναν αιώνα λειτουργίας της, και μέρος των εορτασμού αυτής της επετείου είναι το συγκεκριμένο βιβλίο. Όπως κατάλαβες από τον τίτλο το Bentley Centenary Opus δεν είναι ένα απλό βιβλίο, καθώς μετράει 800 σελίδες, όταν είναι ανοιχτό έχει άνοιγμα σχεδόν ένα μέτρο και ζυγίζει 30 κιλά. Αυτό το καθιστά το βαρύτερο βιβλίο που εκδόθηκε ποτέ που αναφέρει την ιστορία μιας εταιρίας αυτοκινήτου.

Διατίθενται σε τρεις εκδόσεις -τη Mulliner, Centenary και 100 Carat- οι οποίες θα βγουν σε περιορισμένο αριθμό 100 αντιτύπων παγκοσμίως για τη Mulliner με κόστος 12.500 λιρών Αγγλίας (€14.300), 500 αντίτυπα παγκοσμίως για το Centenary με κόστος 3.000 λίρες Αγγλίας (€3.430) και μόλις επτά για την 100 Carat. Έτσι, η τελευταία είναι σπανιότατη και αποκτά αυτομάτως εξαιρετική συλλεκτική αξία, όντας παράλληλα μακροπρόθεσμη επένδυση, γι’αυτό και η τιμή κάθε ενός από τα επτά βιβλία ορίζεται στις 200.000 λίρες Αγγλίας (€229.000).

Στο βιβλίο μπορείς να διαβάσεις σπάνιες πληροφορίες για την ιστορία της εταιρίας, των ανθρώπων που την έχουν απαρτίσει, τα αυτοκίνητα και φωτογραφίες που δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στο παρελθόν. Η Mulliner έκδοση περιλαμβάνει θρυλικά Polaroid πορτραίτα, διαστάσεων 20×24 ιντσών, που δείχνουν 10 ορόσημα της Bentley. Σύμφωνα με την εταιρία, όταν πάρθηκαν αυτές οι φωτογραφίες ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε η μεγαλύτερη φωτογραφική μηχανή polaroid στον κόσμο για τη φωτογράφηση αυτοκινήτων. Τέλος, η ίδια έκδοση διαθέτει και μια συλλογή 56 υδατογραφιών μοντέλων της Bentley που ανατέθηκαν αποκλειστικά για το βιβλίο και είναι ζωγραφισμένα σε μεταξωτό χαρτί.

Το εξώφυλλο της ακριβότερης έκδοσης του βιβλίου διαθέτει διαμάντια 100 καρατίων και κάθε ένα από τα 7 τεμάχια θα πάνε ένα σε κάθε ήπειρο. Το θρυλικό σήμα της εταιρίας μπορεί να είναι από λευκόχρυσο ή πλατίνα, έτσι ώστε να ενισχύει την εμφάνιση των διαμαντιών.