Στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, η Aston Martin παρουσίασε το AM-RB 003 και ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Andy Palmer, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως έχουν δεχτεί πολλές περισσότερες παραγγελίες από τις 500 μονάδες που θα κατασκευάσουν και έτσι η εταιρία πρέπει πλέον να επιλέξει σε ποιους πελάτες της θα δώσει το αυτοκίνητο που ενδεχομένως θα ονομαστεί Valhalla και θα κοστίζει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκίνητο θα φορά έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων που θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με μπλοκέ διαφορικό. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας στους μπροστά, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο.

Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερο από 1.350 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 354 χλμ/ώρα.

Το AM-RB 003 χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ carbon πλαίσιο, με το σώμα να είναι και αυτό από carbon. Έχει ενεργή αεροδυναμική, ενεργή ανάρτηση και προηγμένα ηλεκτρονικά, αντίστοιχα με αυτά της Valkyrie. Μάλιστα διαθέτει την τεχνολογία FlexFoil που είναι εγκεκριμένη από την NASA και επιτρέπει την αλλαγή της γωνίας ενός μέρους του οχήματος χωρίς να αλλάζει η γωνία του όλου στοιχείου.

Το μοντέλο θα διαθέτει το επαναστατικό σύστημα Nexcel που επιτρέπει την αλλαγή λαδιών σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σύστημα το πρωτοείδαμε στην Vulcan, με το 003 να γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα το χρησιμοποιεί.