Η Aston Martin έχει εντυπωσιακή παρουσία στην έκθεση της Γενεύης, μιας και παρουσίασε τρία νέα πρωτότυπα. Ξεκινάμε με το AM-RB 003, το πρωτότυπο που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το μοντέλο παραγωγής που θα κυκλοφορήσει σε μόλις 500 μονάδες.

To Aston Martin AM-RB 003 Concept αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Red Bull Advanced Technologies (RBAT), με την Red Bull να συμβάλει στον σχεδιασμό, στο σασί και στην αεροδυναμική.

Ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες της Formula 1, αλλά παράλληλα είναι άνετη και πιο εκλεπτυσμένη σε σχέση με την Valkyrie. Διαθέτει πιο άνετη καμπίνα, με περισσότερους χώρους, έχει χώρο αποσκευών πίσω από το καθίσματα, αλλά και χώρους για μικροαντικείμενα. Το εσωτερικό είναι εκτυπωμένο από 3D εκτυπωτές,. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω και μηχανικά φορά έναν νέο υβριδικό V6 κινητήρα που ανέπτυξε η ίδια η Aston Martin.

Τεχνικές λεπτομέρειες του κινητήρα θα γίνουν γνωστές μέσα στους επόμενους μήνες, με το Aston Martin AM-RB 003 Concept να διαθέτει το επαναστατικό σύστημα Nexcel που επιτρέπει την αλλαγή λαδιών σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σύστημα το πρωτοείδαμε στην Vulcan, με το 003 να γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα το χρησιμοποιεί.

Το AM-RB 003 χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ carbon πλαίσιο, με το σώμα να είναι και αυτό από carbon. Έχει ενεργή αεροδυναμική, ενεργή ανάρτηση και προηγμένα ηλεκτρονικά, αντίστοιχα με αυτά της Valkyrie. Μάλιστα διαθέτει την τεχνολογία FlexFoil που είναι εγκεκριμένη από την NASA και επιτρέπει την αλλαγή της γωνίας ενός μέρους του οχήματος χωρίς να αλλάζει η γωνία του όλου στοιχείου.