Στις αρχές του μήνα, η Walt Disney ανακοίνωσε πως η ταινία Ford V. Ferrari θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Νοεμβρίου του έτους. Η ταινία αφορά την μάχη της Ford και της Ferrari στο Le Mans την δεκαετία του 1960 που έφερε το 1-2-3 στη Ford με τα GT40 στον 24-ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1966.

Πρωταγωνιστές της θα είναι δύο από τους μεγαλύτερους αστέρες του Hollywood, ο Matt Damon και ο Christian Bale, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο James Mangold, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες “Logan” και “Walk the Line”.

Η ταινία Ford v. Ferrari τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν η Ford ήθελε να αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία στα σπορ αυτοκίνητα, και να ξεπεράσει την Chevrolet. Η Ferrari ήθελε να συνεργαστεί με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να αποκτήσει οικονομική σταθερότητα και κάπως έτσι οι δύο εταιρίες είχαν ξεκινήσει συνομιλίες προκειμένου να δημιουργηθεί από κοινού μια αγωνιστική ομάδα.

Ωστόσο, ο Enzo Ferrari δεν πείστηκε από τις προθέσεις του Henry Ford, o οποίoς αρνούνταν να μπει στον κόσμο της Formula 1 και έτσι το deal δεν έγινε ποτέ. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως η Ferrari πίστευε πως η τεχνογνωσία της θα κατέληγε στην αντίπαλό της στους αγώνες αντοχής, Shelby American, η οποία είχε στενή συνεργασία με την Μπλε Οβάλ εταιρία.

Θέμα της ταινίας είναι η ενδιαφέρουσα ιστορία του Henry Ford II, που με τη βοήθεια ενός νεαρού οραματιστή, του Lee Iacocca, του δοκιμαστή οδηγού και οδηγού αγώνων Ken Miles και του Carroll Shelby επινόησαν ένα σχέδιο, ώστε να εκδικηθούν τον Enzo Ferrari, κερδίζοντας τον στο Le Mans. Θα σχεδίαζαν, θα κατασκεύαζαν και θα έριχναν στις πίστες ένα αυτοκίνητο που θα κέρδιζε τη Ferrari στην πιο περίβλεπτη και σκληρή διαδρομή στον κόσμο, κάτι που ποτέ δεν είχε καταφέρει κανένας Αμερικανός, αυτή του Le Mans.

Η Ferrari ήταν ανίκητη στο Le Mans την περίοδο 1960-1965. Έτσι, η Ford με τους συμμάχους τη δημιούργησαν το GT40, επενδύοντας 10 εκατ. δολάρια ώστε να μπούνε στο Le Mans το 1965 με τέσσερα GT40. Εκείνη την χρονιά κανένα GT40 δεν κατάφερε να τερματίσει, αλλά την επόμενη χρονιά η Ford κατάφερε και κέρδισε το 1966 κάνοντας το εμβληματικό 1-2-3.

O Matt Damon θα αναλάβει να αναλαμβάνει τον ρόλο του Shelby, ενώ ο Bale τον ρόλο του Ken Miles, με τον Jon Bernthal να παίζει τον ρόλο του Lee Iacocca. Στη ταινία συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Caitriona Balfe Caitriona Balfe (στον ρόλο της Mollie Miles), Josh Lucas Josh Lucas (Leo Beebe), JJ Feild JJ Feild (Roy Lunn), Ray McKinnon (Phil Remington), Noah Jupe (Peter Miles), Sam Fusaro, Tracy Letts (Henry Ford II), Wallace Langham (Dr. Granger), Wyatt Nash, Stefania Spampinato, Rudolf Martin (Dieter Voss) και Jonathan LaPaglia.