Το Google Maps εμφανίζει τις κάμερες ταχύτητας στους ελληνικούς δρόμους

Σχετικά άρθρα

Το 2013, η Google αγόρασε την εφαρμογή πλοήγησης Waze, η οποία είναι γνωστό ότι προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στην ενημέρωση των υπολοίπων χρηστών αναφέροντας ακριβώς σε ποια σημεία υπάρχει κάποιο συμβάν στο δρόμο, όπως ατυχήματα, μποτιλιάρισμα, μπλόκο τροχαίας κλπ. Τώρα αυτές οι λειτουργίες έχουν έρθει και στο Google Maps, και κυρίως είναι διαθέσιμες στην χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η Google ενεργοποιεί σταδιακά στην διάσημη εφαρμογή της, την εμφάνιση της θέσης των καμερών ταχύτητας στους ελληνικούς δρόμους, κάτι που ίσως έχεις παρατηρήσεις και μόνος σου τις τελευταίες ημέρες. Προσωπικά είδα τις σχετικές ενδείξεις στην Αττική Οδό και στην Περιφερειακή Υμηττού, αλλά και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με την εμφάνιση τριών συνολικά σταθερών καμερών στο μήκος της διαδρομής.

Το εικονίδιο που σηματοδοτεί την κάμερα είναι χρώματος πορτοκαλί, με την ένδειξη να είναι ορατή τόσο κατά την πλοήγηση, όσο και στην γενική εμφάνιση μιας διαδρομής. Παραμένει άγνωστη η πηγή των πληροφοριών της Google, δηλαδή για την ακριβή θέση των καμερών ταχύτητας, αλλά μάλλον προέρχεται από το Waze.

Πόσο χρήσιμο το βρίσκεις;

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα