Γνώρισε την Huracan Sterrato Concept, το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της Lamborghini που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια Huracan για εκτός δρόμου.

Η Huracan Sterrato βασίζεται στην Huracan Evo, με το όνομα Sterrato να σημαίνει “βρωμιά” στα Ιταλία. Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 47 mm, με την γωνία προσέγγισης να έχει αυξηθεί κατά 1% και η γωνία διαφυγής κατά 6,5%. Αυξημένα κατά 30 mm είναι και τα μετατρόχια, με το πρωτότυπο να φορά ζάντες 20″ με ειδικά εκτός δρόμου ελαστικά.

Υπάρχουν προστατευτικά πατώματος, προστατευτικά προφυλακτήρων, φουσκωμένα φτερά, πρόσθετα LED φώτα στην οροφή και στο μπροστά μέρος, ενώ το εσωτερικό έχει ενισχυθεί με αλουμινένια πάνελ, ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων, roll cage από τιτάνιο και σπορ carbon καθίσματα.

Κίνηση παίρνει από τον 5,2-λίτρων V10 κινητήρα απόδοσης 640 ίππων, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Το πρωτότυπο έχει σύστημα τετραδιεύθυνσης, torque vectoring και ειδικά τροποποιημένη ανάρτηση που ελέγχεται μέσω του αναβαθμισμένου Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI).