Η κόντρα μεταξύ Renault και Νissan συνεχίζεται

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη κρίση περνούν οι σχέσεις της Renault και της Nissan, με του Γάλλους, που κατέχουν το 43,4% της ιαπωνικής εταιρίας να διαμηνύουν πως θα εμποδίσουν την διοικητική αναδιάρθρωση της Nissan, εκτός κι αν αποκτήσουν εκπροσώπηση στις νέες διοικητικές επιτροπές της Nissan.

Στη νέα αυτή διαμάχη ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες, οι υπουργοί Οικονομικών της Γαλλίας και της Ιαπωνίας εμφανίστηκαν ενωτικοί.

Νομίζω ότι ο κύριος Σέκο κι εγώ είχαμε πολύ εποικοδομητικές συνομιλίες. Αυτό που ελπίζουμε είναι να διατηρήσουμε και να ενισχύσουμε τη συμμαχία της Nissan και της Renault,

δήλωσε από το Τόκιο ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσε το σχέδιο συγχώνευσης της Renault και της Fiat Chrysler, που θα δημιουργούσε μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο, εξαιτίας της άρνησης της Nissan να συμφωνήσει, αλλά και της διστακτικότητας της γαλλικής κυβέρνησης.

Με τις φήμες να θέλουν την Renault να προσπαθεί να πείσει την FCA να προσέλθει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι υπέρ της ενίσχυσης της συμμαχίας Renault-Nissan, ενώ εάν κριθεί απαραίτητο, το γαλλικό κράτος είναι πρόθυμο να μειώσει το ποσοστό του στη Renault.

Προτεραιότητα είναι να ενισχυθεί η συμμαχία Renault-Nissan πριν εξεταστεί η προσέγγιση με έναν άλλο κατασκευαστή,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος Υπουργός Οικονομίας, Μπρουνό Λεμέρ, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Renault και της ανταγωνίστριάς της Fiat Chrysler.

Σε αυτό το πλαίσιο, το κράτος είναι έτοιμο να μειώσει το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Renault, όπως δήλωσε ο Μπρουνό Λεμέρ στο περιθώριο της Συνόδου της G20 στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας. Το ποσοστό ανέρχεται στο 15% και είναι ένα θέμα που προκαλεί προστριβές με τη Nissan.

Μπορούμε να μειώσουμε το ποσοστό του κράτους στο κεφάλαιο της Renault. Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αρκεί, στο τέλος της διαδικασίας, να έχουμε έναν πιο ισχυρό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και μια πιο ισχυρή συμμαχία μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστών οχημάτων, της Nissan και της Renault,

δήλωσε ο υπουργός.

Φήμες θέλουν την Nissan να είναι πρόθυμη να δώσει την συναίνεσή της για την συγχώνευση της Renault και της FCA, αρκεί η πρώτη να μειώσει το ποσοστό των μετοχών που έχει στην Nissan, που φτάνει στο 43,4%.

Σε δηλώσεις του ο CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, δήλωσε πως Nissan και REnault πρέπει “να κάνουν ειρήνη, να σταθεροποιήσουν και να ενισχύσουν τη συνεργασία τους, μιας και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...