Η νέα υπουργός μεταφορών της Γαλλίας, Elizabeth Borne, δήλωσε πως οι πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίουθα απαγορευτούν στη Χώρα από το 2040.

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα εξεταστεί άμεσα ένα σύστημα πριμοδότησης των οικονομικά αδυνάτων για να αντικαταστήσουν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητά τους με νέας τεχνολογίας. Η υπουργός δεν διευκρίνισε αν αυτό θα σήμαινε και το τέλος της παραγωγής βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων ή αν θα εξακολουθήσουν να παράγονται αλλά θα διατίθενται αποκλειστικά για εξαγωγές.

Επίσης, δεν διευκρίνισε αν η απαγόρευση αυτή θα περιλαμβάνει υβριδικά αυτοκίνητα. Πάντως, παραδέχτηκε ότι ο στόχος αυτός θα έχει επιπτώσεις στις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ είπε πως θα θεσπιστεί ένα μπόνους αντικατάστασης αυτοκινήτων με κινητήρες πετρελαίου προ του 1997 ή βενζίνης προ του 2001 με ένα καθαρότερο όχημα καινούργιο ή μεταχειρισμένο.

Η γαλλική κυβέρνηση δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει τις γαλλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, Renault και PSA Peugeot Citroen, προκειμένου αυτές να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση, στο υδρογόνο και ενδεχομένως και στο βιοαέριο.

Παράλληλα η κυβέρνηση φέρνει νέο νόμο που θα διευκολύνει την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, δίνοντας κυρίως στους κατοίκους των πολυκατοικιών το δικαίωμα να ζητήσουν την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης τους.