Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος M της BMW, Markus Flasch, δήλωσε πως η εταιρία του δεν θα βγάλει στην αγορά κάποιο αποκλειστικά δικό της supercar, μιας και τον ρόλο αυτόν μπορεί να τον φέρει εις πέρας άνετα η νέα M8.

1Διάβασε επίσης

Επίσημο: BMW M8 με 600 άλογα και M8 Competition με 625 άλογα

Όπως είπε ο Flasch, η νέα M8 είναι το γρηγορότερο μοντέλο της BMW στο Nurburgring Nordschleife, χαρακτηρίζοντας την ως “Porsche Turbo killer”. Το μοντέλο φορά τον V8 4,4-λίτρων κινητήρα απόδοσης έως 625 ίππων και σύμφωνα με τον Flasch δεν είναι απλώς μια M5 με δύο λιγότερες πόρτες.

Το κέντρο βάρους της M8 είναι 24 mm πιο χαμηλά σε σχέση με την M5, με την M8 να έχει διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν της M5

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW δηλώνει πως θα προσφέρει στην αγορά περισσότερα plug-in υβριδικά μοντέλα προκειμένου να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 του στόλου της στην Ευρώπη.

2

Τέλος, BMW και MINI θα χρησιμοποιούν έξυπνα γυαλιά για να επιταχύνουν τις επισκευές. Ονομάζονται TSARAVision Smart Glasses και επιτρέπουν στους τεχνικούς να επικοινωνούν με εμπειρογνώμονες στα κεντρικά της BMW, προκειμένου να τους δείχνουν live video με το πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουν και ζητούν βοήθεια.

3

Επίσης τα γυαλιά υποστηρίζουν φωνητικές εντολές, μπορούν να δείχνουν βήμα-βήμα την διαδικασία επισκευής, ενώ μπορούν να προβάλλουν και σχετικά έγγραφα.