Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες αναφορές, η Volkswagen θα παρουσιάσει την όγδοη γενιά του Golf τον Οκτώβριο, με την παραγωγή του στο εργοστάσιο του Wolfsburg να ξεκινά κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα, όμως, με νέα δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της VW, Herbert Diess, κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας διάσκεψης των κορυφαίων manager της μάρκας, η γερμανική εταιρία βρίσκεται στη μέση της προετοιμασίας για τη μαζική παραγωγής του νέου Golf, τονίζοντας:

Επί του παρόντος, αγωνιζόμαστε σκληρά για αύξηση της παραγωγής. Θα πιάσουμε την προθεσμία μας και θα παραδώσουμε τα πρώτα οχήματα στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις του επικεφαλής marketing και πωλήσεων της Volkswagen, Jurgen Stackmann, που είχε αναφέρει ότι το λανσάρισμα του νέου μοντέλου θα ξεκινήσει στην Γερμανία την ένατη εβδομάδα του νέου έτους, κάτι που σημαίνει στα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου. Αυτό γιατί η γερμανική εταιρία ήθελε να εξαλείψει όλα τα bugs στα προηγμένα συστήματα τεχνολογίας και ασφαλείας, και των over the air (OTA) αναβαθμίσεων που θα δέχεται, προτού το Golf γίνει διαθέσιμο.