GP Γαλλίας 2019: Πανεύκολη νίκη ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Σε έναν αγώνα που δεν επιδέχεται την παραμικρή κριτική για το θέαμα που (δεν) προσέφερε, ο Lewis Hamilton πήρε μια από τις πιο εύκολες και άνετες νίκες της καριέρας του, καθώς δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα στην πίστα του Paul Ricard. Ο οδηγός της Mercedes έδειξε από χθες ότι έχει τον ρυθμό για την κυρίαρχη σημερινή του νίκη, καθώς τερμάτισε 18 δευτερόλεπτα εμπρός από τον team mate Valtteri Bottas.

Αυτή ήταν η έκτη φετινή νίκη του Βρετανού πρωταθλητή και παράλληλα τέταρτη συνεχόμενη, κάτι που μεταφράζεται στην αύξηση της βαθμολογικής διαφοράς από τον team-mate του σε 36 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών. Η νίκη του Hamilton ήταν η όγδοη διαδοχική νίκη της Mercedes το 2019, και το έκτο τους ένα-δύο, διατηρώντας το αήττητο ρεκόρ τους.

Την εκπληκτική απόδοση των Mercedes επιβεβαίωσε και η δεύτερη θέση του Valtteri Bottas, παρότι στο τέλος του αγώνα ο -τρίτος- Charles Lecrerc τον πλησίασε αρκετά ώστε να προσπαθήσει να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του podium, με το νεαρό Μονεγάσκο να έχει έναν μοναχικό αγώνα.

Ο team-mate του Leclerc, Sebastian Vettel, κατάφερε να τερματίσει μόλις δύο θέσεις ψηλότερα από την χθεσινή του κακή εμφάνιση στις κατατακτήριες, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση. Η αλλαγή σε φρέσκα -μαλακά- ελαστικά στον προτελευταίο γύρο του αγώνα, έδωσε τη δυνατότητα στον Γερμανό να κάνει τον ταχύτερο χρόνο στον τελευταίο γύρο του αγώνα, συλλέγοντας έτσι τον επιπλέον βαθμό.

Ο Max Verstappen πήρε την καρό σημαία από την θέση που είχε με το σβήσιμο των φώτων, την τέταρτη, ενώ ο Carlos Sainz ολοκλήρωσε το εκπληκτικό αγωνιστικό τριήμερο της McLaren, τερματίζοντας στη εντυπωσιακή έκτη θέση. Η βρετανική ομάδα θα μπορούσε να είχε καλύτερο αποτέλεσμα, αν στους τελευταίους γύρους το μονοθέσιο του Lando Norris δεν εμφάνιζε πρόβλημα με την υδραυλική πίεση, κάτι που τον έριξε από την έβδομη θέση στην δέκατη.

Αυτό σημαίνει ότι ο Daniel Ricciardo έφερε τη πρώτη Renault στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Kimi Raikkonen και τον Nico Hulkenberg. Ωστόσο, η τελική κατάταξη ενδέχεται να αλλάξει, καθώς οι αγωνοδίκες εξετάζουν την προσπέραση Ricciardo στο Norris.

Οδηγός του αγώνα

Ως οδηγός της ημέρας ψηφίστηκε από κοινό ο Lando Norris. Ο 19-χρονος Βρετανός συγκέντρωσε το 26,4%, με τον Lewis Hamilton να αποσπά το 15,1%, ο Charles Leclerc το 10,2%, ο Sebastian Vettel το 7,4% και ο Kimi Raikkonen το 7,2%.

Ταχύτερος γύρος

Ο Sebastian Vettel ήταν αυτός που κέρδισε τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου του αγώνα, με τον οδηγό της Ferrari να πετυχαίνει χρόνο 1:32.740, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας. Τον ακολούθησε ο Lewis Hamilton με 1:32,764, ενώ ο Valtteri Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:33,586.

Επόμενο Grand Prix

Το επόμενο Grand Prix θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, 28-30 Ιουνίου στην Αυστρία και το Red Bull Ring.

Τα highlights

Αποτελέσματα

Βαθμολογία οδηγών

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Lewis Hamilton Mercedes 187
2 Valtteri Bottas Mercedes 151
3 Sebastian Vettel Ferrari 111
4 Max Verstappen Red Bull Honda 100
5 Charles Leclerc Ferrari 87
6 Pierre Gasly Red Bull Honda 36
7 Carlos Sainz McLaren Renault 26
8 Daniel Ricciardo Renault 22
9 Kimi Räikkönen Alfa Romeo Ferrari 17
10 Kevin Magnussen Haas Ferrari 14
11 Nico Hulkenberg Renault 14
12 Lando Norris McLaren Renault 13
13 Sergio Perez Racing Point Mercedes 13
14 Daniil Kvyat Toro Rosso Honda 10
15 Alexander Albon Toro Rosso Honda 7
16 Lance Stroll Racing Point Mercedes 6
17 Romain Grosjean Haas Ferrari 2
18 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo Ferrari 0
19 George Russell Williams Mercedes 0
20 Robert Kubica Williams Mercedes 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 338
2 Ferrari 198
3 Red Bull Honda 136
4 McLaren Renault 39
5 Renault 36
6 Racing Point Mercedes 19
7 Alfa Romeo Ferrari 17
8 Toro Rosso Honda 17
9 Haas Ferrari 16
10 Williams Mercedes 0

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα