Ο Charles Leclerc ήταν ο ταχύτερος στα περιπετειώδη δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Red Bull Ring, καθώς το FP2 σημαδεύτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εξόδους των δύο προηγούμενων νικητών των Αυστριακών Grand Prix, Max Verstappen και Valtteri Bottas.

Έχοντας μια εξαιρετική και χωρίς λάθη -μέχρι στιγμής- χρονιά, ο Verstappen έχασε το πίσω μέρος της Red Bull RB15, περνώντας από την τελευταία στροφή, με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του μονοθεσίου του να έχει δυνατή επαφή με τις μπαριέρες, προκαλώντας την πρώτη κόκκινη σημαία της περιόδου.

Με την επανεκκίνηση, απέμεναν περίπου 45 λεπτά, και λίγα λεπτά αργότερα ο νικητής του 2017, Bottas έχασε και αυτός το πίσω μέρος της Mercedes W10 του στην 6η στροφή. Η αμμοπαγίδα δεν ήταν ικανή να τον επιβραδύνει αρκετά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει μετωπικά και με ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά. Ευτυχώς, όμως, και οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν.

Το “δράμα” δεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς και ο Sebastian Vettel έχασε το πίσω άκρο της Ferrari SF90 αμέσως μετά τη δεύτερη επανεκκίνηση, στην στροφή 10 και κοντά στο σημείο που είχε βγει ο Verstappen. Ο Γερμανός, όμως, διέφυγε μόνο με μια κατεστραμμένη τετράδα ελαστικών.

1Τα highlights

Τα προαναφερθέντα περιστατικά ήταν η αιτία οι οδηγοί να μην βρουν ρυθμό, με τον χρόνο του Leclerc να είναι πιο αργός από αυτόν που σημείωσε ο Lewis Hamilton στο FP1. Παρά το τρακάρισμα του, ο Bottas κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση του πίνακα των χρόνων, 0.331 δευτ. πιο πίσω από το νεαρό Μονεγάσκο και μπροστά από την Red Bull του Pierre Gasly, ο οποίος νωρίτερα είχε μια πολύ θεαματική διόρθωση στη στροφή 4. Ο Lewis Hamilton έκανε τον τέταρτο χρόνο της περιόδου, ενώ πέμπτος ήταν ο Carlos Sainz, δείχνοντας ότι η McLaren έχει θεαματική βελτίωση.

Ο Ισπανός, όμως, θα εκκινήσει την Κυριακή από το τέλος του grid, καθώς τοποθετήθηκε στην MCL34 του νέα στοιχεία στο power unit. Ο Romain Grosjean και ο Kimi Raikkonen βρέθηκαν στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, μπροστά από την Ferrari του Vettel (8ος). Ο Verstappen και η δεύτερη McLaren του Lando Norris ολοκλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

2Αποτελέσματα