Τις προηγούμενες ημέρες η BMW παρουσίασε το Vision M Next Concept με 600 άλογα και ο διευθυντής ανάπτυξης της γερμανικής εταιρίας, ο Klaus Froelich, δήλωσε πως το πρωτότυπο θα μπορούσε να περάσει στη παραγωγή σε περίπου τρία χρόνια από σήμερα.

Ο Froelich ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν άμεσοι διάδοχοι των i3 και i8, με το τμήμα M της εταιρίας να έχει δημιουργήσει ήδη ένα επιχειρηματικό πλάνο για την έκδοση παραγωγής του Vision M Next Concept.

Το πρωτότυπο παίρνει κίνηση από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης και δύο ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης 600 ίππων. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300 χλμ/ώρα

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW έδωσε δωρεάν τα σχέδια ώστε ο καθένας μας να μπορεί να εκτυπώσει σε 3D εκτυπωτή το Vision M concept. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα κατεβάσει από εδώ, εκεί όπου θα βρει επίσης τον ήχο του αυτοκινήτου, ένα wallpaper και ένα poster. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 3D σχέδια που έδωσε η BMW δεν έχουν κάποιον περιορισμό μεγέθους και έτσι αν κάποιος έχει πρόσβαση σε κάποιον βιομηχανικό 3D εκτυπωτή, τότε μπορεί να τυπώσει ένα Vision M Next Concept σε πραγματικό μέγεθος.

Τέλος η BMW συνεργάζεται με τον Hans Zimmer, τον διεθνούς φήμης συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, προκειμένου να δημιουργήσουν από κοινού τους κατάλληλους ήχους για τα ηλεκτρικά της μοντέλα.