Απεβίωσε ο Lee Iacocca

Σχετικά άρθρα

O Lee Iacocca ήταν ένας από τους πραγματικούς γίγαντες της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας Ο 94χρονος, ένας από τα πιο χαρισματικά στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Bel Air του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως ο θάνατός του προκλήθηκε από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον όπου έπασχε.

Η FCA αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Η εταιρεία είναι λυπημένη από την είδηση του θανάτου του Lee Iacocca. Έχει διαδραματίσει έναν ιστορικό ρόλο στην καθοδήγηση της Chrysler εν μέσω κρίσης, καθιστώντας την αληθινά ανταγωνιστική.

Ήταν ένας από τους μεγάλους ηγέτες της εταιρείας μας και της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό της. Έχει επίσης διαδραματίσει έναν βαθύ και ακούραστο ρόλο στην εθνική σκηνή ως επιχειρηματίας, πολιτικός και φιλάνθρωπος.

Ο Lee Iacocca ξεκίνησε την καριέρα του το 1946 στη Ford, όντας ο υπεύθυνος για την Mustanγ, ενώ ήταν αυτός που έσωσε την Chrysler από την χρεωκοπία στις αρχές της δεκαετίας τους 1980, αφού έπεισε το αμερικάνικο Κογκρέσο να δώσει στην εταιρία κρατικά εγγυημένα δάνεια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, κατάφερε και να πείσει τους προμηθευτές, τους εμπόρους και τους συνδικαλιστές να κάνουν θυσίες, ενώ ο ίδιος μείωσε τον μισθό του στο 1 δολάριο.

Ο Lee Iacocca γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1924 από ιταλοαμερικανούς μετανάστες στο Allentown της Πενσυλβανίας. Σπούδασε μηχανικός, έκανε το μεταπτυχιακό του στο Princeton και ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευόμενος μηχανικός στη Ford το 1964. Τελικά κατάφερε να γίνει πρόεδρος της εταιρίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BMW: Η πολιτική της Ευρώπης βοηθά τους Κινέζους ανταγωνιστές

Ο Oliver Zipse, o Διευθύνων Σύμβουλος της BMW υποστηρίζει πως η ευρωπαϊκή απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, "σκοτώνει" την ευρωπαϊκή βιομηχανία...

Η Γαλλία βρήκε τρόπο να μπλοκάρει τις επιδοτήσεις για την αγορά κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Ε.Ε πως θα εξετάσει τη πιθανότητα να καταργήσει τις κρατικές επιδοτήσεις για τα φθηνά κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που...

Η Ε.Ε θέλει τα συνθετικά καύσιμα να είναι ουδέτερα από άνθρακα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να απαιτήσει τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με συνθετικά καύσιμα, να είναι 100% ουδέτερα από άνθρακα, εάν πρόκειται να πωλούνται μετά...

Για πρώτη φορά, το μερίδιο των ηλεκτρικών άγγιξε το 21% στην Ευρώπη

Από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2023, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν σημαντικά (+17,9%), φτάνοντας συνολικά τις 7,1 εκατομμύρια μονάδες,...