Πωλείται για 26 εκατ. δολάρια η έπαυλη του Lee Iacocca

Σχετικά άρθρα

Πριν εννιά μήνες, απεβίωσε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Lee Iacocca ήταν ένας από τους πραγματικούς γίγαντες της σύγχρονης αυτοκίνησης, ξεκινώντας την καριέρα του το 1946 στη Ford, όντας ο υπεύθυνος για την Mustang.

O Iacocca ήταν αυτός που έσωσε την Chrysler από την χρεωκοπία στις αρχές της δεκαετίας τους 1980, αφού έπεισε το αμερικάνικο Κογκρέσο να δώσει στην εταιρία κρατικά εγγυημένα δάνεια ύψους 1,2 δισ. δολαρίων. Παράλληλα, κατάφερε και να πείσει τους προμηθευτές, τους εμπόρους και τους συνδικαλιστές να κάνουν θυσίες, ενώ ο ίδιος μείωσε τον μισθό του στο 1 δολάριο.

O Iacocca άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Bel Air του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, με τους γιατρούς να αναφέρουν πως ο θάνατός του προκλήθηκε από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον όπου έπασχε. 

Αυτό ακριβώς το σπίτι -των 1.022 τ.μ.- βρίσκεται πλέον προς πώληση, με την τιμή του να ορίζεται από την Hilton & Hyland στα 25.999.000 δολάρια. Διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια, οκτώ μπάνια, πισίνα, τεράστια σαλόνια, κήπο και γήπεδο τένις.

Διάβασε ακόμα

285.500 δολάρια έπιασε η πρώτη Dodge Viper που βγήκε στη παραγωγή

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...