H ταινία Ford v Ferrari κατέκτησε 2 Όσκαρ

Σχετικά άρθρα

Πριν λίγες ώρες ολοκληρώθηκε η τελετή της 92ης απονομής των δημοφιλών κινηματογραφικών βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στο Dolby Theater στο Los Angeles. Όπως είχε γίνει γνωστό κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, η ταινία Ford v Ferrari βρισκόταν ανάμεσα σε τέσσερις κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα η ταινία είχε προταθεί για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, για το Όσκαρ ηχητικού μοντάζ, για το Όσκαρ ήχου και για το Όσκαρ καλύτερου μοντάζ. Τελικά κατάφερε να κατακτήσει τα δύο εξ αυτών, αυτό για το καλύτερο μοντάζ και αυτό για το καλύτερο ηχητικό μοντάζ. Αν δεν έχεις δει ακόμα σου συνιστώ να το κάνεις άμεσα, καθώς οι ερμηνείες των Matt Damon ως Carroll Shelby και Christian Bale ως Ken Miles να είναι υποδειγματικές.

Για την ιστορία, το κορεάτικο Parasite του σκηνοθέτη Bong Joon Ho ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, καθώς κατέκτησε 4 “αγαλματάκια”, αυτό της Σκηνοθεσίας, του Πρωτότυπου Σεναρίου, της Διεθνούς Ταινίας και της Ταινίας της χρονιάς. Μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η ίδια ταινία κερδίζει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Τέλος, το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου κατέληξε στον Joaquin Phoenix, και του πρώτου γυναικείου στην Renee Zellweger.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα