Η Ford Performance και η Multimatic παρουσίασαν σήμερα στο περιθώριο του φετινού Goodwoood Festival of Speed, το GT Mk II, ένα ειδικό GT, αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Μόλις 45 θα κατασκευαστούν, με το καθένα να κοστίζει από 1,2 εκατ. δολάρια, με την Ford να ισχυρίζεται πως είναι γρήγορο από ένα GT3 αγωνιστικό, αλλά και γρηγορότερο από τα αγωνιστικό GT, επειδή δεν υπόκειται στους περιορισμούς που διέπουν τα αγωνιστικά GT που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) και στο Πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar.

Κίνηση παίρνει από τον 3,5-λίτρων Ecoboost κινητήρα απόδοσης 700 ίππων που συνδυάζεται με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη του Ford GT, το οποίο φέρει ειδικές ρυθμίσεις για χρήση εντός πίστας. Ο κινητήρας διαθέτει σύστημα ψεκασμού νερού καθώς και μεγαλύτερο intercooler, ενώ η εισαγωγή αέρα στην οροφή, τροφοδοτεί με περισσότερο αέρα τα ψυγεία του κινητήρα, του συμπλέκτη και του κιβωτίου ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο έχει βελτιωμένη αεροδυναμική, με την μεγάλη πίσω πτέρυγα δύο στοιχείων να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη μεγαλύτερης κάθετης δύναμης ακόμα και σε σχέση με εκείνη του αγωνιστικού Ford GT.

Ένα νέο splitter στο εμπρός μέρος και ο διαφορετικός διαχύτης στο πίσω συνδυάζονται με νέα φτερά και σπόιλερ που εξισορροπούν την πρόσθετη αεροδυναμική πίεση που αναπτύσσεται στο πίσω μέρος της κατασκευής.

Αποτέλεσμα αυτών, είναι το GT Mk II να μπορεί να παράγει 400% μεγαλύτερη κάθετη αεροδυναμικά παραγόμενη δύναμη σε σχέση με εκείνη του Ford GT, ενώ μπορεί να αναπτύσσει πλευρικές επιταχύνσεις που ξεπερνούν τα 2g.

Το GT Mk II είναι επίσης ελαφρύτερο, μιας και το σύστημα ride height της ανάρτησης και τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που συναντά κανείς στην έκδοση παραγωγής έχουν αφαιρεθεί, εξοικονομώντας πάνω από 90 κιλά βάρους, ενώ τα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ DSSV 5-δρόμων συνεργάζονται με μία χαμηλότερη ανάρτηση σταθερού ύψους με στόχο την επίτευξη κορυφαίων οδικών χαρακτηριστικών.

Φορά carbon-κεραμικά φρένα της Brembo με δίσκους 15,5’’ και 14,1’’ εμπρός και πίσω και σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες 19” με Michelin Pilot Sport GT ελαστικά. Στο εσωτερικό συναντάμε αγωνιστικών προδιαγραφών κάθισμα οδηγού της Sparco, ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, με το κάθισμα του συνοδηγού να ανήκει στον προαιρετικό εξοπλισμό. Επίσης διαθέτει πλήρες σύστημα καταγραφής δεδομένων της MoTeC, που χρησιμοποιείται και ως οθόνη για την πίσω κάμερα.