Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz και της Smart, ανακοίνωσε σήμερα πως μειώνει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της χρήσης για άλλη για τέταρτη φορά τους τελευταίους 13 μήνες, καθώς τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών της αγοράς.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε πως τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων στο 2ο τρίμηνο διαμορφώθηκαν σε ζημιές 1,6 δισ. ευρώ έναντι των κερδών 2,6 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Η Daimler δήλωσε πως τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων υπέστησαν πλήγμα από τις αυξημένες προβλέψεις για μια εκτεταμένη ανάκληση στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, που σχετίζεται με τους αερόσακους Takata. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.

Οι δαπάνες που σχετίζονται με τις διαδικασίες για την ρύθμιση των εκπομπών των πετρελαιοκίνητων οχημάτων της αυξήθηκαν κατά περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, η Daimler ανακοίνωσε ότι μια επανεξέταση του χαρτοφυλακίου προϊόντων της θα οδηγήσει σε αρνητικό πλήγμα στη μονάδα vans της Mercedes-Benz, κατά 0,5 δισ. ευρώ στο 2ο τρίμηνο.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Daimler θεωρεί ότι τα ΕΒΙΤ του 2019 θα διαμορφωθούν “σημαντικά χαμηλότερα” του επιπέδου του προηγουμένου έτους.

Πρόκειται για τη δεύτερη αρνητική προειδοποίηση της Daimler σε ένα μήνα. Τον Ιούνιο η εταιρεία ανέμενε ότι τα ΕΒΙΤ της θα ήταν αντίστοιχα με αυτά του προηγουμένου έτους.