Η Honda ετοιμάζει πισωκίνητη πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά της μοντέλα

Σχετικά άρθρα

Η Honda ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά το Honda e και παράλληλα ετοιμάζει και μια πισωκίνητη πλατφόρμα πάνω στην οποία θα κατασκευάζει μεγαλύτερα ηλεκτρικά μοντέλα.

Η νέα πλατφόρμα θα είναι ευέλικτη, θα μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικά πακέτα μπαταριών και διαφορετικά στυλ αμαξώματος, (όπως σεντάν και crossover) της C και της D κατηγορίας, θα υποστηρίζει τετρακίνηση και θα έχει ιδανική κατανομή βάρους 50:50.

Η ευελιξία που θα προσφέρει η πλατφόρμα θα οδηγήσει σε μείωση τους κόστους ανάπτυξης των νέων μοντέλων, τα οποία εκτός της πλατφόρμας θα μοιράζονται και ανταλλακτικά.

Τα πρώτα μοντέλα που θα κατασκευάζονται πάνω στη νέα αυτή πλατφόρμα της Honda θα κυκλοφορήσουν από το 2025, με όλα να είναι πισωκίνητα, μιας και η ιαπωνική εταιρία έχει θέσει ως στόχο να δώσει έμφαση στην σπορ δυναμική οδήγηση των μοντέλων της.

Παράλληλα η Honda θα προσφέρει στην αγορά το υβριδικό σύστημα της με τους δύο κινητήρες και σε μικρότερα μοντέλα, ενώ στα plug-in υβριδικά, ηλεκτρικά και αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου θα τοποθετήσει συστήματα υψηλής τάσης.

Η ιαπωνική εταιρία θέλει το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025 και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί Honda S2000 του 2001 με μόλις 1.525 χλμ.

Το Honda S2000 είναι αναμφισβήτητα ένα διαχρονικό αυτοκίνητο και τα τελευταία χρόνια οι τιμές του έχουν αγγίξει την στρατόσφαιρα, καθώς δεν είναι λίγες οι...

Συνεργασία Nissan και Honda στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Nissan και η Honda ανακοίνωσαν σήμερα πως υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας στρατηγικής συνεργασίας στον τομέα των...

Honda NSX-R του 1996 πωλείται για 450.000 δολάρια

Η πρώτη γενιά του NSX πάντα προοριζόταν να είναι ένα σπορ αυτοκίνητο παγκόσμιας κλάσης και οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρίας είχαν κάνει κάποιους συμβιβασμούς...

Στη μεγαλύτερη αύξηση μισθών των τελευταίων 25 και 30 ετών προχωρούν η Toyota και η Honda

Δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας συμφώνησαν να προχωρήσουν στις μεγαλύτερες αυξήσεις μισθών των τελευταίων δεκαετιών, σε μια πρώιμη ένδειξη δυναμικής κινητικότητας στο...
Autoblog.gr