Η Honda ανακοίνωσε από την έκθεση της Γενεύης πως θα επιταχύνει τις φιλοδοξίες της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Συγκεκριμένα, η εταιρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της το 100% των Ευρωπαϊκών της πωλήσεων να αποτελείται από ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά συστήματα κίνησης μέχρι το 2025. Η νέα φιλοδοξία επιταχύνει το στόχο που είχε τεθεί το 2017 για τον εξηλεκτρισμό των δύο τρίτων των πωλήσεών της μέχρι το 2025, και γίνεται πλέον πρώτη προτεραιότητα για την παγκόσμια μετάβαση της Honda στην ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο του οράματός της για το 2030.

Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, ο Tom Gardner, Αντιπρόεδρος της Honda Motor Europe, δήλωσε:

Από το Μάρτιο του 2017 που δώσαμε την πρώτη μας δεσμευτική υπόσχεση, η τάση προς τον εξηλεκτρισμό έχει επιταχυνθεί σημαντικά. Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις εξακολουθούν να απαιτούν πιο καθαρή μετακίνηση. Η τεχνολογία εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό και ο κόσμος αρχίζει να βλέπει με άλλη ματιά το αυτοκίνητο.

Η Honda παρουσιάζει στη Γενεύη το e Prototype, το αυτοκίνητο που μας δείχνει κατά 95% πως θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής της Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά. Μοντέλο πόλης για καθημερινές μετακινήσεις, το αυτοκίνητο προσφέρει αυτονομία άνω από 200 χλμ και δυνατότητα ταχείας φόρτισης στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Επίσης προσφέρει τη δυναμική οδική συμπεριφορά για την οποία φημίζεται η Honda με σπορ πίσω κίνηση.

Η έκδοση παραγωγής του Honda e Prototype θα αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στη χρονιά. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν στη λίστα για ενημερώσεις, στο διαδικτυακό τόπο της Honda τώρα, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία κράτηση για το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες Ευρωπαϊκές αγορές, στις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα, η Honda έχει λάβει 15.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e Prototype.

Στις αρχές του 2019, η Honda παρουσίασε με επιτυχία το νέο CR-V Hybrid, με πλήρως υβριδική τεχνολογία δύο μοτέρ i-MMD. Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη. Η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στη φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017.

Η Honda στοχεύει να δημιουργήσει μία οικογένεια προϊόντων και υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας που θα παρέχουν μία ολοκληρωμένη λύση για πελάτες EV και διαχειριστές δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη

Ο Tom Gardner δήλωσε:

Αυτή είναι μία σημαντική κίνηση για τη Honda, πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε κορυφαίες καινοτομίες της βιομηχανίας, προσφέροντας υπηρεσίες στον ενεργειακό τομέα για τη δημιουργία πρόσθετης αξίας για τους διαχειριστές του δικτύου ηλεκτρισμού και πελάτες EV.

Η Honda συνεργάζεται με την EV-Tec προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης Honda Power Manager (συμβατή με ηλεκτρικά οχήματα όπως το Honda e Prototype) και σχεδιάζει να προσφέρει μία εμπορική έκδοση τα επόμενα χρόνια. Η Honda ανακοίνωσε επίσης μια συμφωνία με δύο εξωτερικούς συνεργάτες:

  • Την εταιρία Moixa, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία συγκέντρωσης πόρων, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφελούνται από τον διαμοιρασμό της χωρητικότητας της EV μπαταρίας τους
  • Την Ubitricity, μία κορυφαία πάροχο λύσεων φόρτισης, μεταξύ των οποίων μία καινοτόμα φιλοσοφία φόρτισης στο δρόμο σε αστικές περιοχές