Το φθινόπωρο του 2013 η Honda παρουσίασε για πρώτη φορά το N-WGN και τις προηγούμενες ημέρες η ιαπωνική εταιρία αποκάλυψε τη δεύτερη γενιά του μοντέλου. Αυτό αποτελεί μέρος της οικογένεια N, που απαρτίζεται ήδη από τα N-One, N-Box, N-Box+ και το N-Box Slash.

Τα νέα N-WGN και N-WGN Custom θα είναι διαθέσιμα από τις 9 Αυγούστου μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Αποτελεί μια φρέσκια πρόταση στην “κουτένια” αλλά χαριτωμένη και πρακτική κατηγορία των kei cars, με το μήκος τους να είναι λίγο μικρότερο από 3,35 μέτρα και το πλάτος 1,52 μέτρα, αλλά παρόλα αυτά διαθέτει 5 πόρτες και θέσεις για τέσσερα άτομα.

Το νέο N-WGN διατίθεται σε πολλά χρώματα, που περιλαμβάνουν και διχρωμίες, όπως το Peach Blossom Pearl, Premium Agate Brown Pearl, Garden Green Metallic και Horizon Sea Blue Pearl με White, ενώ η Custom έκδοση διατίθεται στα Platinum White Pearl, Milan Red με Black, Midnight Blue Beam Metallic, Premium Velvet Purple με Silver.

Το νέο μοντέλο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα του τελευταίου N-Box, με το νέο N-WGN να έχει επανασχεδιαστεί πλήρως μέσα και έξω. Έτσι, υιοθετεί μια πιο καθαρή εμφάνιση, διατηρώντας παράλληλα την ευρυχωρία της καμπίνας. Υπάρχουν έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, κάθισμα οδηγού με ρυθμιζόμενο ύψος και κλίση, καθώς και τηλεσκοπικό τιμόνι.

Το απλό μοντέλο έχει τετράγωνο σχήμα και ενσωματώνει μία κάθετη μάσκα, φουσκωμένα –σχετικά- φτερά και χαρακτηριστικό άνω μέρος. Το Custom από την άλλη, έχει “αεροδυναμικό” bodykit με ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, side skirts και αεροτομή οροφής. Επίσης, το Custom έχει ειδικά για την έκδοση LED φωτιστικά σώματα και νέα γρίλια.

Η καμπίνα είναι λιτή, έχει τριάκτινο τιμόνι, διάφορα διακοσμητικά και έναν απλό πίνακα οργάνων. Το Custom, όπως και με το εξωτερικό έτσι και στο εσωτερικό, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με μεταλλικά διακοσμητικά, piano black ενθέμματα και αναβαθμισμένο πίνακα οργάνων.

Το μικρό αυτοκίνητο πόλης της Honda φορά τον τρικύλινδρο 660 κ.εκ κινητήρα βενζίνης ο οποίος είναι διαθέσιμος τόσο σε ατμοσφαιρική όσο και σε turbo έκδοση. Συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο το οποίο στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς.

Η τιμή του N-WGN ξεκινά από τα 1.274.400 YEN (€10.550) και του N-WGN Custom από τα 1.512.000 ΥΕΝ (€12.500), με την εταιρία να αναμένει μηνιαίες πωλήσεις κοντά στα 7.000 αυτοκίνητα.