Ξεκίνησε η παραγωγή του ανανεωμένου Skoda Superb

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν 2 μήνες μετά την παρουσίασή του, η Skoda ξεκίνησε την παραγωγή του ανανεωμένου Superb στο εργοστάσιό της στο Kvasiny της Τσεχίας.

Το ανανεωμένο Superb προσφέρεται σε Sedan, Combi αλλά και σε Scout έκδοση. Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο δεν έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την pre-facelift γενιά. Αυτές εντοπίζονται στους νέους προφυλακτήρες, στα λεπτότερα LED Matrix φωτιστικά σώματα, ενώ η ανανεωμένη μάσκα ακολουθεί τη σχεδίαση που είδαμε στο Scala.

Τέλος, υπάρχουν νέες ζάντες 18″ και 19″, “SKODA” γράμματα στο πίσω μέρος, αρκετά νέα χρώματα (ανάμεσά τους και τα Race Blue και Crystal Black) όπως επίσης και νέα χρωμιομένα διακοσμητικά. Tο μήκος του αυξήθηκε κατά 8 χιλιοστά στα 4,869 μέτρα (στο Combi κατά 6 χιλιοστά στα 4,862 μέτρα). Το μεταξόνιο, το πλάτος και το ύψος έχουν παραμείνει τα ίδια.

Στο εσωτερικό υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγαλύτερη οθόνη ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και νέα διακοσμητικά. Επίσης συναντάμε νέες ταπετσαρίες (υφασμάτινες, δερμάτινες, Alcantara) και φωτιζόμενα συρτάρια κάτω από τα καθίσματα.

Μηχανικά προσφέρεται με τον 1.5 TSI κινητήρα 150 ίππων που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Ακολουθεί ο 2.0 TSI απόδοσης 190 ή 272 ίππων που συνδυάζεται μόνο με DSG κιβώτιο, με την έκδοση των 272 ίππων να προσφέρεται αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Skoda Superb Facelift

Από πλευράς diesel συναντάμε τον 1.6 TDI των 120 ίππων (μόνο με DSG), και τον 2.0 TDI Evo απόδοσης 150 ίππων που συνδυάζεται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG. Υπάρχει και έκδοση 190 ίππων που συνδυάζεται μόνο με DSG και προσφέρεται προαιρετικά και με σύστημα τετρακίνησης.

Το plug-in υβριδικό Superb iV συνδυάζει τον 1.400αρη TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας 218 άλογα με 400 Nm ροπής. Υπάρχει μπαταρία 13 kWh η οποία προσφέρει 55 χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας, ενώ η συνολική αυτονομία ανέρχεται σε 850 χιλιόμετρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Η BYD κατασκεύασε το 7.000.000στό όχημα με μπαταρία

Η BYD ανακοίνωσε ότι παρήγαγε το 7.000.000στό αυτοκίνητο νέας ενέργειας (new energy vehicle, NEV) από το 2008, κάτι που την καθιστά την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...