Η Porsche ξανά στην κορυφή της APEAL έρευνας της J.D. Power

Σχετικά άρθρα

Μετά από την περσινή νίκη της Genesis, η Porsche βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά, για 14η, στην κορυφή της APEAL έρευνας της J.D. Power.

Τι είναι η συγκεκριμένη έρευνα;

Η APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout), είναι μία έρευνα που διεξάγεται τα τελευταία 24 χρόνια από την J.D. Power και δείχνει την ικανοποίηση των αγοραστών στις ΗΠΑ από το αυτοκίνητο που επέλεξαν σε μια κλίμακα 1000 μονάδων, αξιολογώντας 77 χαρακτηριστικά του οχήματος. Στην έρευνα φέτος συμμετείχαν 68.000 άνθρωποι που αγόρασαν ή μίσθωσαν τα νέα τους αυτοκίνητα 90 ημέρες πριν (Φεβρουάριος 2019 – Μάιος 2019).

Η έρευνα εξετάζει το πως βελτιώθηκαν 10 κατηγορίες οχημάτων σε σχέση με τη προηγούμενη χρονιά. Οι κατηγορίες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη βελτίωση είναι τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (+10 βαθμοί), η ορατότητα και η ασφάλεια (+6). Τα SUV μοντέλα βελτιώθηκαν κατά 7%, με τα σεντάν να ξεπερνούν τα SUV σε ότι αφορά την κατανάλωση καυσίμου, κυρίως επειδή αυτά είναι ελαφρύτερα σε σχέση με τα SUV. Ωστόσο, τα SUV κερδίζουν στους διαθέσιμους χώρους, στην ορατότητα, στην ασφάλεια και στην άνεση των καθισμάτων.

Βελτιωμένος Μ.Ο

Το μέσο σκορ στη βιομηχανία για το 2018, είναι 823 που συγκρινόμενο με το 2018, είναι κατά 3 πόντους μεγαλύτερο. H μελέτη διαπίστωσε πως οι μη premium εταιρίες πλησιάζουν τις premium, με τον μ.ο των premium να ανέρχεται στους 853 βαθμούς και των μη premium στους 818.

Εταιρίες

H Porsche συγκέντρωσε 891 βαθμούς, με την BMW και την Genesis να ακολουθούν με 868 βαθμούς. Στη συνέχεια συναντάμε τις Audi (867), Volvo (863), Land Rover (860), Lincoln (860), Mercedes-Benz (858), Cadillac (852), Ram (851), Dodge (848) και Lexus (848).

H Ram μαζί με την Dodge κατατάχθηκαν στην υψηλότερη θέση μεταξύ των μη πολυτελών brand με 851 και 848 βαθμούς αντίστοιχα, με τις Mini (835), Volkswagen (829) και Ford (828) να ακολουθούν.

Από την άλλη πλευρά, στην τελευταία θέση βρέθηκε η Mitsubishi με 773 βαθμούς, με την Buick να βρίσκεται προ-τελευταία με 800 βαθμούς, μια θέση κάτω από την Subaru με 807.

Μοντέλα

Το μοντέλο με την μεγαλύτερη βαθμολογία ήταν το Audi A7, με την Ford να κατακτά πέντε βραβεία, η BMW τέσσερα, ενώ GM, Honda, Nissan, Toyota και VW από δύο. Daimler, FCA και Hyundai απέσπασαν από 1 βραβείο. Συγκεκριμένα:

  • Ford Motor Co.: Ford Expedition, Ford F-150, Ford Ranger, Ford Super Duty, Lincoln Navigator
  • BMW AG: BMW 2 Series, BMW X4, MINI Cooper, MINI Countryman
  • General Motors Company: Chevrolet Blaze, GMC Terrain
  • Honda Motor Company: Honda Accord, Honda Odyssey
  • Nissan Motor Co., Ltd.: Nissan Altima, Nissan Maxima
  • Toyota Motor Corporation: Toyota Camry, Toyota Yaris
  • Volkswagen AG: Audi A7, Porsche Cayenne
  • Daimler AG: Mercedes-Benz C-Class
  • Fiat Chrysler Automobiles: Dodge Challenger
  • Hyundai Motor Group: Kia Forte

Αναλυτικά οι επιμέρους νικητές της κάθε κατηγορίας είναι οι εξής:

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Kia EV9 παγκόσμιο αυτοκίνητο της χρονιάς

Το Kia EV9 εκτός από φετινό γυναικείο αυτοκίνητο της χρονιάς κατέκτησε και το βραβείο του παγκόσμιου αυτοκινήτου της χρονιάς όπως και τον τίτλο του...