Την προηγούμενη εβδομάδα η Chevrolet παρουσίασε τη νέα Corvette που για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου είναι κεντρομήχανο. Το αυτοκίνητο αρχικά είναι διαθέσιμο με τον LT2 V8 6,2-λίτρων κινητήρα, ο οποίος θα συνδυάζεται αποκλειστικά με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Tremec.

Όπως ξεκαθάρισε η Chevrolet, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο χειροκίνητο κιβώτιο, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση που θα μπορούσε να καλύψει το κόστος ανάπτυξής του. Η Chevrolet ξεκίνησε το 2015 την ανάπτυξη της Corvette σε ένα ειδικά τροποποιημένο μουλάρι που βασιζόταν στο Holden Ute και διέθετε ένα PDK κιβώτιο της Porsche

1Διάβασε επίσης

Επίσημο: Νέα Chevrolet Corvette Stingray με 495 άλογα

Ο κινητήρας του μοντέλου θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tonawanda της Genaral Motors στη Νέα Υόρκη, με την Chevrolet να στέλνει τη νέα Corvette σε διάφορες πίστες του κόσμου, ανάμεσά τους αυτή του Nurburgring και η Virginia International Raceway (VIR), προκειμένου να σημειώσει χρόνο.

Η Chevrolet έναντι 5.000 δολαρίων, δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του μοντέλου να εξατομικεύσουν τον αριθμό πλαισίου της νέας τους Corvette. Συγκεκριμένα, ο πελάτης θα μπορεί να επιλέξει 5 νούμερα του πλαισίου σύμφωνα με την επιθυμία του.

2

Bonus! Δες μια rendering φωτογραφία από το πως θα μπορούσε να μοιάζει η νέα Corvette σε Shooting Brake έκδοση. Μάλιστα φήμες θέλουν την Chevrolet να μετατρέπει το όνομα Corvette σε υπο-brand που θα προσφέρει εκτός από το κεντρομήχανο σπορ μοντέλο, ένα σεντάν αλλά και ένα SUV.