Honda e: Λεπτομέρειες για το εσωτερικό του

Σχετικά άρθρα

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και “χτισίματος” προσμονής για το ηλεκτρικό της μοντέλο, η ιαπωνική εταιρία έδωσε σήμερα αναλυτικές λεπτομέρειες για το εσωτερικό του Honda e. Αυτό προσφέρει διαισθητική και προηγμένη συνδεσιμότητα, ενώ συμπληρώνοντας το απλό και “καθαρό” εξωτερικό στυλ, το εσωτερικό του νέου ηλεκτρικού οχήματος πόλης της Honda χρησιμοποιεί έξυπνα, σύγχρονα υλικά, που συνθέτουν ένα ευχάριστο και μοντέρνο περιβάλλον μέσα στην καμπίνα.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας βοηθά το αυτοκίνητο να εντάσσεται ομαλά στο σύγχρονο, αστικό lifestyle σου μέσω προηγμένης και φιλικής προς τη χρήση τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός και οι επιβάτες -ανεξάρτητα εάν το αυτοκίνητο είναι εν κινήσει, σταθμευμένο ή φορτίζεται- μπορούν να απολαμβάνουν εφάμιλλες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ανέσεις χάρη στις ολοκληρωμένες, συνδεδεμένες υπηρεσίες, στις οποίες έχουν πρόσβαση μέσω ενός ψηφιακού ταμπλό οργάνων πλήρους πλάτους, επόμενης γενιάς.

Οθόνες για τις εξωτερικές κάμερες

Το ψηφιακό ταμπλό πλήρους πλάτους του Honda e είναι σχεδιασμένο για άνετη χρήση συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών. Πέντε έγχρωμες οθόνες υψηλής ανάλυσης καταλαμβάνουν ολόκληρο το πλάτος του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Στα άκρα υπάρχουν οι οθόνες του Side Camera Mirror System, δηλαδή των καμερών αντί για εξωτερικούς καθρέφτες, οι οποίες ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό και είναι εργονομικά τοποθετημένες εκατέρωθεν το ταμπλό για να διασφαλίζεται μία φυσική αίσθηση και ορατότητα. Ο εσωτερικός, κεντρικός καθρέφτης (Centre Camera Mirror System) μεταδίδει την εικόνα από την κεντρική κάμερα οπισθοπορείας, διευρύνοντας έτσι το οπτικό σου πεδίο προς τα πίσω.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων

Πίσω από το τιμόνι υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, με TFT οθόνη 8,8 ιντσών, που προβάλλει βασικές πληροφορίες του οχήματος, όπως ισχύ και κατάσταση φόρτισης, επιλεγμένο προφίλ οδήγησης και λεπτομέρειες συστημάτων ασφαλείας. Το μεγαλύτερο, όμως, τμήμα του ψηφιακού ταμπλό πλήρους πλάτους του ηλεκτρικού μοντέλου καταλαμβάνουν οι δύο οθόνες αφής LCD 12,3 ιντσών.

Δύο οθόνες για το infotainment

Αυτές είναι για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και προβάλλουν μία σειρά υπηρεσιών και εφαρμογών. Η διεπαφή είναι διαισθητική, εξατομικεύσιμη και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη χρηστικότητα. Η διεπαφή λειτουργεί όπως στο smartphone σου, με έλεγχο “swipe” για περιήγηση σε πρόσφατα χρησιμοποιημένες εφαρμογές, ενώ το περιεχόμενο μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα στις δύο οθόνες, για μεγαλύτερη ευχρηστία.

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο συνοδηγό να κάνει swipe σε περιεχόμενο όπως οι οδηγίες πλοήγησης στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Και καθώς η ρύθμιση δύο οθονών επιτρέπει την απεικόνιση δύο εφαρμογών δίπλα-δίπλα, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να επιλέγουν ανεξάρτητα και να βλέπουν διαφορετικές εφαρμογές. Για παράδειγμα, ενώ ο οδηγός ακολουθεί τις οδηγίες πλοήγησης, ο συνοδηγός μπορεί να αναζητά μία λίστα μουσικής (playlist).

Honda Personal Assistant

Πρόσβαση σε συνδεδεμένες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να γίνεται επίσης με φωνητικές εντολές μέσω του Honda Personal Assistant. Το διαισθητικό σύστημα είναι μία υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που χρησιμοποιεί κατανόηση βάσει περιεχομένου (contextual understanding) για δημιουργία φυσικών συνομιλιών και πρόσβαση σε μία σειρά online υπηρεσιών. Το Honda Personal Assistant ενεργοποιείται λέγοντας, “OK Honda”, και ακολουθεί η ερώτηση ή υπόδειξη.

Η μηχανική μάθηση (Machine learning) επιτρέπει την καλύτερη κατανόηση της φωνής κάθε ατόμου με την πάροδο του χρόνου, για να μπορούν να δίδονται πιο ακριβείς απαντήσεις. Ακόμα, το σύστημα προσφέρει συνδεσιμότητα μέσω Apple CarPlay ή Android Auto, ενώ μπορείς να έχεις πρόσβαση στο internet από το κινητό σου χρησιμοποιώντας το Wi-Fi hotspot του Honda e.

Απομακρυσμένη πρόσβαση

Όταν βρίσκεσαι μακριά από το αυτοκίνητο, μπορείς να παραμένεις συνδεδεμένος με αυτό από απόσταση, μέσω μίας εφαρμογής smartphone. Αυτή δίνει μεγαλύτερη έμφαση στο ταξίδι του χρήστη, με εύκολη πλοήγηση για πρόσβαση σε λειτουργίες φόρτισης, λεπτομερή κατάσταση του οχήματος, έλεγχο του κλιματισμού, ασφάλεια και εντοπισμό της θέσης.

Πρόσθετες υπηρεσίες συνδεσιμότητας και λειτουργίες ειδικές για ηλεκτρικά οχήματα, περιλαμβάνουν έλεγχο φόρτισης της μπαταρίας και παρακολούθηση της αυτονομίας, ενώ τα αποτελέσματα αναζήτησης του σταθμού φόρτισης και πλοήγησης μπορούν να αποστέλλονται στο αυτοκίνητο από μία κινητή συσκευή. Πρόσβαση στο Honda e παρέχει και ένα ψηφιακό κλειδί, που επιτρέπει το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου μέσω της εφαρμογής, ενώ τέλος μπορείς να λαμβάνεις ειδοποιήσεις εάν το όχημα κινείται εκτός μιας ορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Κλείνοντας, η Honda έχει ήδη λάβει 36.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το μοντέλο, με την έκδοση παραγωγής του Honda e να παρουσιάζεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα