Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει τις αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τα διπλώματα οδήγησης μιας και το υπουργείο Μεταφορών, στη προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα των καθυστερήσεων που έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό, αφού επανέφερε για τουλάχιστον έξι μήνες το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων, προχωρά σε αλλαγές και για τους οδηγούς μεγαλύτερους από 74 ετών.

Έτσι οι γιατροί και όχι οι εξεταστές του υπουργοί Μεταφορών, θα είναι αυτοί που θα αποφασίζουν για την ικανότητα των οδηγών στην ηλικία των 74 ετών και θα τους δίνουν ή όχι τη δυνατότητα να καθίσουν ξανά πίσω από το τιμόνι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα όσοι συμπληρώνουν το 74ο έτος δεν θα πρέπει να απευθυνθούν στους εξεταστές διπλωμάτων οδήγησης του υπουργείου Μεταφορών, όπως ίσχυε έως τώρα, ούτε όμως να περιμένουν με τις ώρες στην αναμονή και τις ουρές στο υπουργείο για να ανανεώσουν το δίπλωμά τους.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Μεταφορών η αρμοδιότητα πλέον θα δοθεί στους γιατρούς, οι οποίοι θα αποφαίνονται εάν ο υποψήφιος (74χρονος) είναι κατάλληλος για να καθίσει πίσω από το τιμόνι και να οδηγήσει.