VW: Κέρδη 9 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο

Σχετικά άρθρα

Το VW Group ανακοίνωσε πως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους είχε καθαρά λειτουργικά κέρδη 5,13 δισ. ευρώ, σαφώς περισσότερα από τα 3,94 δισ. ευρώ του δεύτερου τριμήνου του 2018.

Οι πωλήσεις του γερμανικού κολοσσού κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, υποχώρησαν κατά 2,8%, από τα 5,5 εκατ. αυτοκίνητα στα 5,4 εκατ. αυτοκίνητα. Η VW αντιστάθμισε μία τάση μείωσης της ζήτησης για επιβατικά αυτοκίνητα, με το λανσάρισμα νέων υψηλότερου περιθωρίου SUVs, σε μια περίοδο που η ζήτηση για τα sedans υποχωρεί.

Ο τζίρος της κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους έφτασε τα 125,2% (+4,9), με τα καθαρά λειτουργικά κέρδη να φτάνουν 9 δισ. ευρώ (+10,3), ενώ τα μετά φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,4% και άγγιξαν τα 7,17 δισ. ευρώ. Η καθαρή ρευστότητα της VW φτάνει πλέον τα 15,9 δισ. ευρώ.

Η Volkswagen επανέλαβε ότι περιμένει πως οι παραδόσεις οχημάτων το 2019 θα ξεπεράσει τα νούμερα της περασμένης χρήσης και ότι τα έσοδα στα επιβατικά και τα εμπορικά αυτοκίνητα θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 5%. Επίσης αναμένει το περιθώριο κέρδους της ανά πώληση να κυμαίνεται μεταξύ του 6,5 και του 7,5%.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, το περιθώριο κέρδους της άγγιξε το 7,2%, έναντι του 6,8% το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα