GP Γερμανίας 2019, FP1: Ταχύτερες οι δύο Ferrari

Σχετικά άρθρα

Ο Sebastian Vettel βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα των χρόνων στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της πατρίδας του, που διεξάγεται στην πίστα του Hockenheim. Εκεί επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που ξεπερνούν τους 35 στον αέρα και 50 βαθμούς στην άσφαλτο, με τη Ferrari να χρησιμοποιεί μόνο την μαλακή γόμα της Pirelli και για τους δύο οδηγούς της. Ο Γερμανός κατάφερε να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 1:14,013, και πίσω του βρέθηκε ο team-mate του στην ιταλική ομάδα, Charles Leclerc, με την διαφορά των χρόνων τους να είναι 0,255 δευτ.

Τον τρίτο χρόνο έγραψε ο επικεφαλής του πίνακα της βαθμολογίας των οδηγών, Lewis Hamilton, όπου φορώντας τη μεσαία γόμα ήταν 0,305 δευτ. πιο αργός από τον Vettel. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Max Verstappen, με την Red Bull να δείχνει ότι δεν έχει τον απόλυτο ρυθμό των δύο πρωτοπόρων.

Τα highlights

Ο Valtteri Bottas ήταν πέμπτος, αλλά λίγο πριν την ολοκλήρωση του FP1 είχε μια “στιγμή”, καθώς ο Φιλανδός βγήκε ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε την μοιραία έξοδο ο Vettel πριν από 12 μήνες, και έχασε την πρώτη του νίκη στο Hockenheim. Ο Pierre Gasly ήταν έκτος με τη δεύτερη Red Bull, και με χρόνο 1:14,813 ήταν 0,8 δευτ. πίσω από τον πρώτο και μόλις δύο δέκατα ταχύτερος από τον Carlos Sainz της McLaren, ο οποίος ήταν επικεφαλής του midfield στην έβδομη θέση.

Η Haas είχε μια παραγωγική Παρασκευή, με την ομάδα να τοποθετεί τρία διαφορετικά αεροδυναμικά πακέτα και στα δύο της μονοθέσια, καθώς επιδιώκουν να βρουν λύση στα προβλήματα της VF-19. Αλλά μετά από 20 λεπτά στο FP1, ο Kevin Magnussen σταμάτησε στο τμήμα του γηπέδου της πίστα με πρόβλημα σε έναν αισθητήρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγει η κόκκινη σημαία, καθώς ο Magnussen δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στα pits. Παρόλα αυτά, συνέχισε και έγραψε τον 13ο χρόνο. Ο team-mate του στην αμερικάνικη ομάδα, Romain Grosjean κατάφερε να είναι πάνω από επτά δέκατα γρηγορότερος από τον Magnussen, κάνοντας έναν υποσχόμενο όγδοο χρόνο, χρησιμοποιώντας το spec που χρησιμοποίησε η ομάδα στον πρώτο αγώνα του έτους.

Τα αποτελέσματα

Ο Lance Stroll χρησιμοποίησε τις νέες αναβαθμίσεις της Racing Point, κάτι που τον έφεραν στην 9η θέση, και πολύ κοντά στον Grosjean. Ο Daniel Ricciardo είχε μια μικρή έξοδο στην πρώτη στροφή, με την Renault του να μην δείχνει ότι έχει ρυθμό, και έκανε μόλις τον 10ο χρόνο, πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Sainz. Κλείνοντας, το FP1 στο Hockenheim ήταν μια πιο δύσκολες περιόδους για τις Toro Rosso και Alfa Romeo, με τον Daniil Kvyat να είναι 14ος, ελάχιστα μπροστά από τον team-mate του, Alex Albon, ενώ τα δύο μονοθέσια της Alfa Romeo παρατάχθηκαν στην 17η και 18η θέση, με τον Kimi Raikkonen να είναι μπροστά από τον Antonio Giovinazzi, αλλά σχεδόν δύο δευτερόλεπτα από την κορυφή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...