Η General Motors ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 1% στα 2,42 δισ. δολάρια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τα έσοδα να παρουσιάζουν πτώση 2% στα 36,1 δισ. δολάρια.

Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 5,6% καθώς επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις σε όλες τις βασικές αγορές παγκοσμίως, αν και τα αποτελέσματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκαν στα 3 δισ. δολάρια ή 1,64 δολάρια ανά μετοχή, καλύτερα από τις μέσες εκτιμήσεις για 1,44 δολάρια ανά μετοχή.

Η εταιρεία τόνισε πως η ισχυρή τιμολόγηση για τα νέας σχεδίασης μεγάλα pickup φορτηγά στη Βόρεια Αμερική, αντιστάθμισε τις χαμηλές πωλήσεις στην Κίνα, όπου τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησαν περισσότερο από το ήμισυ έναντι του προηγουμένου έτους.

Η GM τόνισε πως το δεύτερο μισό του έτους θα είναι πιο ισχυρό από το πρώτο –εν μέρει λόγω της παρουσίασης της νέας εκδοχής των μεγαλύτερων pickup φορτηγών- και διατηρεί τις εκτιμήσεις για κέρδη στη χρήση, 6,50-7 δολαρίων ανά μετοχή.

Στις σχετικές ειδήσεις η GM κατάργησε την ανάπτυξη του body-on-frame μεσαίου μεγέθους SUV που θα πωλούνταν στις ΗΠΑ. Το μοντέλο θα βασίζεται πλέον στην 32XX πλατφόρμα.