Δες τις Aston Martin Valkyrie και Valhalla να απολαμβάνουν μια βόλτα στο SIlverstone

Σχετικά άρθρα

Η Aston Martin πήγε στο Silverstone τα Valhalla και Valkyrie και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία για να μας δείξει φωτογραφίες και video.

Το Valhalla θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 μονάδες, με την κάθε μια να κοστίζει περισσότερο από 1 εκατομμύριο λίρες Αγγλίας (1,17 εκατ. ευρώ). Το αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε συνεργασία με την Red Bull Advanced Technologies (RBAT), με την τελευταία να συμβάλει στον σχεδιασμό, στο σασί και στην αεροδυναμική.

Ενσωματώνει όλες τις τεχνολογίες της Formula 1, αλλά παράλληλα είναι άνετη και πιο εκλεπτυσμένη σε σχέση με την Valkyrie. Διαθέτει πιο άνετη καμπίνα, με περισσότερους χώρους, έχει χώρο αποσκευών πίσω από το καθίσματα, αλλά και χώρους για μικροαντικείμενα. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με το εσωτερικό να είναι εκτυπωμένο από 3D εκτυπωτές.

Θα φορά έναν υβριδικό V6 turbo κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων, που θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και με μπλοκέ διαφορικό. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας τους μπροστά, κάνοντας το μοντέλο τετρακίνητο. Το βάρος του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερο από 1.350 κιλά, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 354 χλμ/ώρα.

Το Valhalla διαθέτει το επαναστατικό σύστημα Nexcel που επιτρέπει την αλλαγή λαδιών σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο σύστημα το πρωτοείδαμε στην Vulcan, με το νέο μοντέλο να γίνεται το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα το χρησιμοποιεί.

Το Valhalla χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ carbon πλαίσιο, με το σώμα να είναι και αυτό από carbon. Έχει ενεργή αεροδυναμική, ενεργή ανάρτηση και προηγμένα ηλεκτρονικά, αντίστοιχα με αυτά της Valkyrie. Μάλιστα διαθέτει την τεχνολογία FlexFoil που είναι εγκεκριμένη από την NASA και επιτρέπει την αλλαγή της γωνίας ενός μέρους του οχήματος χωρίς να αλλάζει η γωνία του όλου στοιχείου.

Η Valkyrie φορά τον ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων με 740 Nm ροπής και ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 116 ίππων με 280 Nm ροπής. Το σύνολο παράγει 1.160 άλογα στις 10.500 σ.α.λ, με τον κινητήρα να έχει όριο περιστροφής τις 11.100 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 900 Nm και παράγεται στις 6.000 σ.α.λ.

Ο κινητήρας αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου, μιας και αν τον αφαιρέσεις δεν θα ενώνει τίποτα τους μπροστά τροχούς με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Θα κοστίζει 2,5 εκατομμύρια λίρες (€2,85 εκατ) και θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin teasάρει το νέο V12 κινητήρα της Vanquish

Η Aston Martin είναι μια μάρκα που έχει σχετικά σύντομη ιστορία όσον αφορά τους δωδεκακύλινδρους κινητήρες. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής κυκλοφόρησε μόλις πριν 25 χρόνια,...