Η Aston Martin ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τον κινητήρα της Valkyrie. Πρόκειται για έναν ατμοσφαιρικό 6,5-λίτρων V12 κινητήρα, με περιεχόμενη γωνία 65 μοιρών. Αποδίδει 1.014 άλογα (1.000 bhp) στις 10.500 σ.α.λ, με 740 Nm ροπής στις 7.000 σ.α.λ, έχοντας όριο περιστροφής 11.100 σ.α.λ!

Ο συγκεκριμένος κινητήρας θα ενισχυθεί περαιτέρω με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης, λεπτομέρειες του οποίου θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες. Ο κινητήρας αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου, μιας και αν τον αφαιρέσεις δεν θα ενώνει τίποτα τους μπροστά τροχούς με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Όπως εύκολα καταλαβαίνεις κάνει χρήση τεχνολογιών και υλικών που χρησιμοποιούνται στην Formula 1. Το βάρος του ανέρχεται στα 206 κιλά με τον κινητήρα να είναι δημιουργίας της Cosworth και της Aston Martin.

Η εταιρία αναφέρει πως ο στροφαλοφόρος άξονας ξεκινά να δημιουργείται από μια συμπαγής χαλύβδινη μπάρα διαμέτρου 17 εκατοστών και μήκους 77,5 εκατοστών και με χρήση θερμικής επεξεργασίας, η ολοκλήρωσή του απαιτεί 6 μήνες εργασιών, με το 80% του χάλυβα της μπάρας να αφαιρείται. Αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός στροφαλοφόρου άξονα που ζυγίζει 50% λιγότερο από αυτόν του V12 κινητήρα της One-77.

Στο παραπάνω video θα δεις τον τεχνικό διευθυντή της Cosworth, Bruce Wood, να μιλάει στον Henry Catchpole για το δημιούργημα του.