Σε όλη την επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου υπάρχουν 8.400 πρατήρια, αλλά πλέον, οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, έχουν ξεπεράσει το νούμερο αυτό. Συγκεκριμένα, σήμερα στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν περισσότεροι από 9.300 λειτουργικοί φορτιστές, που επιτρέπουν στους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίσουν τα μοντέλα τους.

Από αυτούς, οι 1.600 περίπου είναι ταχυφορτιστές, κάτι που σημαίνει πως μπορούν να φορτίσουν το 80% της χωρητικότητας μιας μπαταρίας μέσα σε λιγότερα από 30 λεπτά, σε όσα οχήματα υποστηρίζουν τέτοια φόρτιση, μειώνοντας έτσι το άγχος αυτονομίας.

Ο αριθμός των πρατηρίων καυσίμων όλο και μειώνεται στο Μεγάλο Νησί, μιας και το 1992 υπήρχαν περίπου 18.000 πρατήρια. Καθημερινά στην Αγγλία προστίθενται 2 νέοι φορτιστές κατά μέσο όρο. Έως το τέλος του 2019, στην Ευρώπη θα υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 φορτιστές, ενώ ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) προβλέπει πως μέχρι το 2025 πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι από 2 εκατ. φορτιστές προκειμένου να μπορούν να καλύψουν την ζήτηση.