Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Bloomberg, καθώς οι τιμές των μπαταριών θα συνεχίσουν να έχουν πτωτική πορεία, παρά την αυξημένη ζήτηση για τα μέταλλα που μπαίνουν σε αυτές.

Πιο συγκεκριμένα, αναλυτές του Bloomberg αναφέρουν ότι μέχρι το 2024 κάποια ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν την ίδια τιμή με κάποια που θα διαθέτουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ από το 2025 θα υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα που θα είναι φθηνότερα από τα συμβατικά αυτοκίνητα.

Αυτό θα γίνει λόγω της αναμενόμενης αύξησης της μαζικής κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου, όπου οι τιμές τους θα μπορούσαν να μειωθούν σε μόλις 70 δολάρια ανά κιλοβατώρα έως το 2030, όταν πέρυσι κόστιζαν 208 δολάρια ανά kWh, και το 2011 800 δολάρια/kWh, κάτι που αυξάνει την τελική τιμή των ηλεκτρικών.

Τέλος, τα κυβερνητικά κίνητρα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο, καθώς πολλές χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση των μεγαλουπόλεων τους. Σύμφωνα με τη WWF (World Wildlife Fund), η σταδιακή κατάργηση των ντιζελοκίνητων και των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων -νωρίτερα από το αναμενόμενο- θα μπορούσε να προσθέσει επιπλέον 14.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία, χωρίς ωστόσο να εξηγεί το πως.

 • elaspre

  Λοιπόν,ξύπνησε το πρωί αυτός που έγραψε το άρθρο,σου λέει τι να γράψω σήμερα,θα γράψω ένα θεμα για τα ηλεκτρικα αυτοκίνητα,είναι και της εποχής μας!
  Πετάει τις μπαρουφες μέσα,γράφει και κάτι το οποίο ίσως να είναι αληθινο (αυτό με το κόστος των μπαταριών ανά kwh) και τσουουουπ,βγήκε και το σημερινό μεροκάματο!
  Από στοιχεία μηδέν,από φαντασία 100!

  • mixalhs7

   ” Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το Bloomberg,” …. ” Πιο συγκεκριμενα,αναλυτες του Bloomberg..”αυτα τα προσεξες στο αρθρο?

  • elaspre

   Μα και εγώ εκεί αναφέρομαι,στον αρθρογράφο του bloomberg και όχι στον κ. Αγαπητό ο οποίος έχει κάνει την μετάφραση του άρθρου και έχει παραθέσει και την πηγή απο το bloomberg και δεν ριχνω μομφή εναντίον του και του autoblog.gr,αν αυτό νόμισες,έκανες λαθος ή τουλάχιστον έπρεπε να το ξεκαθαρίσω εγώ καλυτερα!

 • Christos Dimou

  https://uploads.disquscdn.com/images/e9b74550ec4d631fd02e2282b5880777e49c40ddc522520294ce0c3434adbb0b.png

  Τα 70$ την kWh ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασιας για NCA ή NMC τεχνολογία .

  Περισσότερα εδώ

  http://www.irena.org/publications/2017/Oct/Electricity-storage-and-renewables-costs-and-markets