Η Red Bull ανακοίνωσε πριν μερικές πως ο Alexander Albon παίρνει την θέση του Pierre Gasly από τον αγώνα του Spa. Ωστόσο ισπανικά δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως η Red Bull, στο περιθώριο του GP του Silverstone έκανε πρόταση στον Fernando Alonso προκειμένου να αναλάβει αυτός την θέση του Gasly, αλλά ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, απέρριψε την πρόταση.

Ο Alonso έχει παραδεχτεί πως η Red Bull τον προσέγγισε αρκετές φορές, συγκεκριμένα το 2007, το 2009, το 2011 και το 2013, ενώ φήμες θέλουν να τον προσέγγισε ακόμη μια φορά φέτος, κατά την διάρκεια του GP του Μονακό, ώστε να γίνει οδηγός της Red Bull την περίοδο του 2020.

Two-time Formula 1 champion Fernando Alonso will compete in the 2019 Indianapolis 500 in a McLaren Racing entry powered by Chevrolet’s 2.2-liter twin-turbocharged direct-injected V6 IndyCar engine. (Photo by Mark Sutton / Sutton Images)

Ο Ισπανός έχει συνδεθεί προηγουμένως και με μια πιθανή επιστροφή του στην Ferrari, αλλά τότε είχε δηλώσει:

Έχω μια σαφή ιδέα για το τι πρόκειται να κάνω, δεν αφήνω τις πόρτες ανοικτές, δεν περιμένω να με καλέσει κανείς. Πάντα επέλεγα το πού και το πότε θα αγωνιστώ, επειδή κινούμαι με βάση αυτό που με κάνει ευτυχισμένο

Το αν τα ισπανικά δημοσιεύματα είναι αληθινά ή όχι κανείς δεν τον γνωρίζει. Αυτό που είναι γεγονός, είναι πως ο Christian Horner έχει δηλώσει ουκ ο λίγες φορές πως θα ήθελε τον Fernando Alonso στην ομάδα του.