Κίνα: Ανακοίνωσε δασμούς σε αμερικάνικά προϊόντα αξίας $75 δισ.

Σχετικά άρθρα

Η Κίνα ανακοίνωσε την επιβολή νέων τελωνειακών δασμών σε αμερικανικά αγαθά, αξίας περίπου 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κλιμακώνοντας από την μεριά της, την παρατεταμένη εμπορική διένεξη ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας γνωστοποίησε πως επιβάλλει πρόσθετους δασμούς 5% ή 10% σε συνολικά 5.078 προϊόντα από τις ΗΠΑ. Σε αυτά περιλαμβάνονται αγροτικά προϊόντα, αργό πετρέλαιο, μικρά αεροσκάφη και αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla, η Ford, η Daimler και η BMW.

Οι δασμοί σε μερικά προϊόντα θα τεθούν σε εφαρμογή την 1η Σεπτεμβρίου και σε άλλα στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι δασμοί αυτοί είναι αντίποινα στους αμερικάνικους δασμούς που ανακοινώθηκαν την 1η Αυγούστου. Τότε οι αρχές των ΗΠΑ είχαν επιβάλει επιπρόσθετο δασμό 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών αξίας 300 δισ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, την ώρα που συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο δυνάμεων.

Διάβασε επίσης

Ο Donald Trump απειλεί ξανά για δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...