Ο Donald Trump επέκρινε για μια ακόμη φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους περιορισμούς στο εμπόριο που εφαρμόζει κι επανέλαβε την απειλή του να επιβάλει επιπλέον δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα, εάν δεν δει πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρυξελλών και Ουάσινγκτον.

Την περασμένη εβδομάδα ο Trump υπέγραψε συμφωνία για την πώληση μεγαλύτερης ποσότητας αμερικανικού βοδινού στην Ευρώπη, σε μια εκδήλωση κατά την οποία εξέπληξε τους παρευρισκόμενους, αστειευόμενος ότι η κυβέρνησή του ετοιμάζεται “για δασμούς 25% σε όλα τα οχήματα Mercedes-Benz και BMW που εισέρχονται στη χώρα μας“. Στη συνέχεια, διευκρίνισε ότι ήταν απλά ένα αστείο.

Η ΕΕ υψώνει τρομερά εμπόδια για εμάς. Είναι πολύ, πολύ δύσκολα,

δήλωσε ο Trump.

1

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η απειλή των δασμών στα αυτοκίνητα ίσως βοήθησε την ΕΕ να κινηθεί προς την αποδοχή της συμφωνίας για το βοδινό, αλλά συνεχίζει να υπάρχει η επιλογή των δασμών στα αυτοκίνητα. Όπως πρόσθεσε:

Οι δασμοί στα αυτοκίνητα ποτέ δεν έφυγαν από το τραπέζι. Εάν δεν πάρω αυτό που θέλουμε, θα επιβάλω δασμούς στα αυτοκίνητα… Εάν δεν πάρω αυτό που θέλω, δεν έχω καμία επιλογή παρά να το κάνω αυτό. Αλλά μέχρι στιγμής είναι πολύ καλοί.